• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
hygro - майстор
laki1968 написа:
при топло време,5см. замазка може да изсъхне за 5 дена без проблем,то ще си проличи и по стените-ако те са сухи значи нема от къде да пият влага,друг е въпроса че на замазката и требва повече време да добие якост,ама тва е друг въпрос,ламинат или плочки могат да се слагат... :-D
Не е толкова страшно, че нямаш никаква представа от темата. Лошото е, че си убеден в компетентността си...
silllveto - Майсторица
По принцшп е хубаво да се изчака, колкото може повече. Чувала съм различни "правила" например милиметър на ден. В сучая за ламинат може да почакаш само седмица и то при проветриво помещение. Докато постегне и боядисаш стените :) За да си сигурен, че е готово направи ексепримента на Светльо. Арматура не ти е необходима само да утежняваш плочата.
svetliopi44 - Чирак...
silllveto написа:
например милиметър на ден..
:2thumbs:
laki1968 - специалист
hygro написа:
laki1968 написа:
при топло време,5см. замазка може да изсъхне за 5 дена без проблем,то ще си проличи и по стените-ако те са сухи значи нема от къде да пият влага,друг е въпроса че на замазката и требва повече време да добие якост,ама тва е друг въпрос,ламинат или плочки могат да се слагат... :-D
Не е толкова страшно, че нямаш никаква представа от темата. Лошото е, че си убеден в компетентността си...
при положение че съм направил неколко декара замазки предполагам че съм компетентен -ДА. а ти???????? :stock2:
svetliopi44 - Чирак...
laki1968 написа:
hygro написа:
laki1968 написа:
при положение че съм направил неколко декара замазки предполагам че съм компетентен -ДА. а ти???????? :stock2:

Пич излагаш се все повече ...щом си тук имаш Интернет и се поразчети насам на там ... тва което говориш е не сериозно още повече за майстор дето си е изредил всички тия неща в подписа си ...
silllveto - Майсторица
Въпросът е не какво може (щото то може всичко), а кое е редно.
hygro - майстор
Мда, милиметър на ден може да е вярно в някои случай, но мога да ти покажа 5см замазки на по 19 месеца с 5,5% влажност... След хиляди замазки, минали през ръцете ми, вярвам единствено на уреда си, a ако някога се наложи, в краен случай на този метод:

http://www.hygrooptima.com/moisture.html#30

Не съм съгласен, че нормата са влажност на замазката може да се игнорира, ако поставяш ламинат - щетите от влагата се неминуеми. Най-малкото в сглобките се появява видимо подуване, а в по-лошия случай замирисва на мухъл...

А за да сме изчерпателни - нормата за максимално допустима влажност на замазката от 2% важи за ВСЯКАКВИ паронепропускливи покрития, включително и плочки...

Светльо спомена и друга важна особеност - замазката трябва да се пази от изсъхване след поставяне, за да има достатъчно вода в нея за завършване на процеса на хидратация на цимента. 28 дни примерно...
  • 1
  • 2

Тема "въпрос за замазка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: