Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
scorpia - напреднал
Предстои ни да нанасяме латекс върху стени, които не са фино шпакловани, само заравнени с паста и изшкурени и първата стъпка е...? :?
Едни ни съветват да нанесем една ръка грунд и втора ръка бял разреден латекс, върху който после да нанасяме цветния..
Други ни казват - само грунд.. Или само бял латекс...
Според вас кой е най-добиря вариант, като най-вече се движим според намалените си финанси, но пък искаме и цветния латекс да пасне добре на основата..
Каква да бъде тази основа обаче? :?
Освен това ще се радвам да споделите какъв грунд ползвате, защото в нета има страшно много видове и изобщо не можах да се ориентирам кой за какво е?!
Цветната латексова боя, която ще ползваме е Церезит (ако това има значение за отговора ви)..
Последна промяна от scorpia на вт юли 07, 2009 1:18 pm, променено общо 2 пъти.
housedoktor - майстор
Грунда не е разхищение-напротив ,пести боята,Ползвай боя и грунд на един производител и ЧЕТИ инструкциите.Не разреждай боята ,освен ако не е описано ,че е приемливо Грунда е по добре с четка-баданарка ,но (мн важно) с естествен мек косъм.За боите Церезит съм чувал добри думи,лично аз ползвам Оргахим
P.S. Прегледай темите във форума - ще ти бъдат от полза
masterval - майстор
[quote="scorpia"]Предстои ни да нанасяме латекс върху стени, които не са фино шпакловани, само заравнени тук-таме с паста и изшкурени не особено качествено и първата стъпка е...? :?

Първата стъпка е да си спестиш парите за латекса, а да шпакловаш.
scorpia - напреднал
Благодаря за съвета!
Това правя в момента и виждам, че повечето майстори препоръчват грунд и латекс - една марка..
От продуктовия каталог на Церезит за грундове (http://www.ceresit.bg/products/index.html), кой е най-подходящ в този случай?!
И споделете моля след грунда ще трябва ли една ръка бял латекс преди цветния?
Намерих в нета освен това Хамелекон Грунд на Оргахим, но не мога да му намеря цената и ориентировъчно разхода... :?
Последна промяна от scorpia на чет юни 18, 2009 9:37 pm, променено общо 1 път.
scorpia - напреднал
masterval написа:
Първата стъпка е да си спестиш парите за латекса, а да шпакловаш.
Е, да!
Но след шпакловката пак ще трябва латекс, нали.. Не можем да живеем на шпакловка.. Та решихме да спестим от нея и да нанесем направо цветния латекс.. Срам, не срам, ама наистина сме с ограничени финанси и заради това търсим най-евтиния вариант, при който стената все пак няма да е на цветно-бели петна.. :cry:
asinka - специалист
scorpia, така е, и не е срамно!
Всеки се опитва да направи най-доброто за себе си със средствата, с които разполага.
masterval - майстор
Далеч съм от мисълта да предложа скъп вариант.
Но да си дадеш парите за цветен латекс само за да го ползваш като грунд също не е хич ефтино. Защото така ще стане. Дори при не много добро шпакловане след първата ръка латекс лъсват всички незабелязани пропуски. А когато няма шпакловка - просто не ми се мисли.
Затова по добре направете добра шпакловка, бих ти предложил да е варова, стената става гладка и бяла. Слагаш един грунд и чакаш по-добри времена да боядисаш тогава.
Но ти си знаеш...
scorpia - напреднал
Ух, знам, че си прав, но и също знам, че разполагаме с Х пари и Х време за ремонта и за нанасяне.. А сме с малко дете и да разбутвам пак след време, че да слагам латекс... :?
Детето също е фактор да искам да избегна фината шпакловка, защото знам на какво мязат стените в момента, в квартирата, която обитаваме.. :roll:
Честно казано, обекта ни беше предаден в доста приличен вид и стените бих ги оценил като с много добър външен вид.. Вярно - има драскотини и се опитахме с паста да заличим по-голяма част от тях, но знам, че въпреки всичко ще личат като сложим цветния латекс...
Трудно е като искаш нещо хем да не ти е грозно, хем да не ти е скъпо..
Заради това мисля този вариант - грунд и директно цветната боя..
Фина шпакловка - дай боже след 2-3 години като детето стане Човек и има повечко кинти.. :lol:
mim - специалист
в такъв случай може би ще е по-добре да сложите тапети, а не латекс
от латекса всички неравности ще лъснат
а и при наличието на дете, което хване ли хещо за рисуване ще вилнее навсякъде... - по-добре тапети
scorpia - напреднал
Някой да има представа какво е качеството на грунд Белфиоре?

Тема "Моля за съвет - тониране на латекс" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: