Ел. инструментите. Консумативи.
$64EN - специалист
много странно и аз ползвам само хилти свредла и съм много доволен :? други не си взимам просто щото не издържат толкова колкото тези на хилти. и други колеги имам , които също работят само с тези свредла и те са доволни , вие сте първият човек , който разбирам че не е доволен :? :|
shadowman - майстор
Аз ползвам Вюрт и Хавера (тия ми казаха, че са по-скоро чешки) и съм доволен, но работата не ми е много свързана със сериозни дупки.
EDI - майстор
Аз от известно време си купувам само КЕЙЛ/цилиндрични опашки/, много съм доволен от тях.Ползвам ги естествено любителски, не професионално, но пак пробивам доста отвори без дозаточване.Имам няколко МАНЕСМАН с дълги опашки, също са безпроблемни, но те са купувани преди доста години.
Ronin - специалист
EDI написа:
Аз от известно време си купувам само КЕЙЛ/цилиндрични опашки/, много съм доволен от тях.Ползвам ги естествено любителски, не професионално, но пак пробивам доста отвори без дозаточване.Имам няколко МАНЕСМАН с дълги опашки, също са безпроблемни, но те са купувани преди доста години.
За първи път чувам че свредла SDS+ могат да се точат..........? Можеш ли да обясниш по подробно..... :?
Pooh - майстор
:? Абе и аз знам че се точат свредла, но си мислех, че става само за тези за метал и дърво ... тук май за видии се говори.
Иначе по въпроса - ако наистина е така - вдигай ги Хилти на УРА и или да ти сменят свредлата, или да ти връщат парите - 40 отвора в бетон ф6 прави всяка бургия! Не е нормално, най-скъпата фирма да дава некачествени консумативи.
neillmakoli - специалист
A защо да не се точат свредлата за бетон?
След като се захаби е нормално да има нужда от заточване, все едно стругар да не се аточва ножа като се затъпи а да го хвърли и да вземе нов :lol: :lol: :lol:
Стефан - майстор
neillmakoli написа:
:lol: :lol: :lol:
Ако опиташ, ще видиш, че не е никак лесно. :?
rolls - специалист
neillmakoli написа:
След като се захаби е нормално да има нужда от заточване, все едно стругар да не се аточва ножа като се затъпи а да го хвърли и да вземе нов :lol: :lol: :lol:
Пластината отпред е трърдосплавна и се запоява към по-мекото свредло. Общо взето начините да се пр**бе свредлото са или каналите за отвеждане на отработения материал да се се износят или видията - демек въпросната пластина, да се отлепи.
sanders - специалист
До сега не съм точил свредло за бетон :) но за бургии има много добра машинка на Драпер която ползвам успешно вече втора година. Препоръчително е дори за нови бургии да се заточват. Много често ъгъла не е добър и вместо да отнема струшката то гори дървото.

Прикачен файл

sharpener.JPG
sharpener.JPG (20.19 KиБ) Видяна 7498 пъти
sasooooooooo - "специалист"
sanders написа:
... Много често ъгъла не е добър ...
А, знаеш ли колко трябва да бъде той?
Или задавам литоричен въпрос.

Тема "Защо Хилти се дънят с свредлата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: