• 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 89
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Petyr - специалист
SystemeX написа:
Ето как се получи в хола осветлението със светодиоди вкарани в селиконови тръбички. Отгоре и от страни секцията светлините реагират на ниските честоти, а високите с бели + розов на цвят светодиоди. Използвал съм цветомузика хобикит, Диско бутилката на Абсолют осветана със светодиоди иии това е накратко .
Я дай и на дълго... изглежда много интересно :) Ако можеш качи и едно клипче в vbox7.com или youtube.com
Здравейте на всички. За тези които се притесняват за ток и волтаж мога само да кажа ,че има и други начини за палене на диоди. Ако използвате право стабилизирано напрежение диодите ще гълтат много ток. Честотното захранване на диодите намалява тока няколко пъти ,а има и други хватки...... например на 5 волта 60мА 100бр.диоди светят до скъсване. Общо взето няма значение колко са диодите и дали са паралено или последователно.При паралелното е малко проблем ако изгори някои диод и даде на късо другите само ще загаснат за момент докато прегори фолиото без да се повреди платката...
При последователното свързване на диодите на 5в имам ограничение на бройката примерно около 200бр. но няма да светят силно..

http://media.snimka.bg/3013/012282322.jpg

Успех на всички :-D
Lyuben_K - напреднал
Какво е това устройство, което използваш? Бялото прилича на дросел от луминисцентна лампа :?

И аз да се похваля. Направих си светодиодни крушки, които светят равномерно на всички посоки също като обикновените крушки. Тази на око свети като нещо средно между 40 и 60 ватова крушка. Използвал съм 148 топлобели широкоъгълни светодиоди (две паралелни групи от по 74 светодиоди) Гасящ кондензатор 4паралелно свързани 330nF/400V и филтриращ 22uF/450V. Платките са първоначално запоени с огънати под прав ъгъл крачета от светодиоди и после за здравина - с поксипол от вътрешната страна по ръбовете.

Прикачен файл

Lamp1SN.JPG
Lamp1SN.JPG (42.36 KиБ) Видяна 8307 пъти

Прикачен файл

Lamp2SN.JPG
Lamp2SN.JPG (28.22 KиБ) Видяна 8307 пъти

Прикачен файл

Lamps2S.JPG
Lamps2S.JPG (38.3 KиБ) Видяна 8307 пъти

Прикачен файл

Lamps3S.JPG
Свети заедно с 11W енергоспестяваща
Lamps3S.JPG (25.43 KиБ) Видяна 8307 пъти

Прикачен файл

Lamps4S.JPG
40W обикновена крушка
Lamps4S.JPG (26.11 KиБ) Видяна 8307 пъти
Каква е температурата на светодиодите при светене? При тази гъстота си мисля че доста ще греят.
Lyuben_K - напреднал
Съвсем леко се затоплят. Но не съм пробвал да я затворя в тясно осветително тяло като стъклените балони в банята например.

Тук не се вижда, но от вътре спойките нарочно са големи с много калай. Така те служат като малки радиаторчета на светодиодите. Охлаждането е незначително, но и топлината не е чак толкова много, че да не могат да се охлаждат от околния въздух.
Освен това през светодиодите пускам 13-15мА при номинален 20мА. Разликата в светенето не е значителна, но ми решава проблема с топлината и деградирането на светодиодите (загубване на яркостта). Така цялата крушка ми консумира 27-30мА и е напълно достатъчна за осветяване на кухнята. Снощи си я сложих :)

По подобен начин съм ги сглобявал и тези и вече повече от половин година нямам никакви проблеми. Нямам изгорели или загубили яркостта си в сравнение с нови от същия модел.

Прикачен файл

LEDBulb3W.JPG
LEDBulb3W.JPG (36.37 KиБ) Видяна 8266 пъти
Ако може и аз да попитам.Зарядно за gsm 5V 450mA искам да свържа 5 светодиода.Как да сметна резисторите.Моля за помощ :?
Здравейте с адаптор 24 волта и 2 А колко диода сини мога да захраня горе долу ?
sstefanov - майстор
Около 700. (ако са 3V/20mA)
biolander - напреднал
manowar написа:
Ако може и аз да попитам.Зарядно за gsm 5V 450mA искам да свържа 5 светодиода.Как да сметна резисторите.Моля за помощ :?
Зависи какви са диодите. Виж тук:
http://led.linear1.org/led.wiz - това е най-доброто, според мен.
ELEMENTAL - специалист
biolander написа:
http://led.linear1.org/led.wiz - това е най-доброто, според мен.
Май темата към статията за светодиодните лунички не си я чел.
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 89

Тема "Осветление със светодиоди" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: