Мечтата на всяка домакиня
iolly_ - специалист
Ами на моя приятелка вратичките от естествено дърво се раздуха....на друга, която има заведение и напрви маси сама се изкривиха, защото са на открито....склонна съм да вярвам, че естественото дърво не търпи влага, вода и подобни...за секции да наистина, но иначе...
silllveto - Майсторица
Ми то всичко се поврежда от влагата (освен ПВЦ-то :wink: )
Дървото си е дърво. Иначе изборът на естествен фурнир според мен е добър, защото подлежи на "реконструкция". Аз съм освежавала вратички на соц-секция с такъв фурнир и станаха като нови.
Daniela83 - напреднал
iolly_ написа:
Здравейте ние в момента си правим кухнята и вратите ни са от МДФ с естествен фурнир,веднъж грундирани и два пъти лакирани отгоре. Има кантове в същия цвят естествен фурнир. Казаха ни, че това е най-здравият вариант за вратички.
А може ли да ни кажете къде сте си ги поръчали или ви ги правят по проект.
iolly_ - специалист
Здравей,

ами ние си направихме проекта до толкова какво искаме да има и понеже се запознахме с едни майстори на тях възложихме иработката. В момента вече кухнята е сглобена на модули и пренесена в апартамента и сега я нивелираха и ще я монтират с уредите.

Искам да ти кажа, че е голяма вратня изработката на кухня определено...много са важни и какви уреди си взимате и какви са изискванията към тях. Фирмата, която ни я прави не е известна...Мебели Мечта се казва, но прави всичко по поръчка...съобразяват се да използват всяко местенце и да е така, че да ти е удобно, с други думи доста се съобразяваха с нас, докато решим цялостно как ще изглежда. Но това отнема време да знаеш..кухня не се прави като гардероб например.

Ние направихме всичко то МДФ, но най често хората си правят само вратичките...доволна съм определено доста здраво изглежда като е с естествен фурнир и лакирано толкова пъти. Освен това изглежда като дърво и сме обърнали фладера демек шарките да са хоризонтални, което сега е модерно. Иначе са изчистени врати без рамки и подобни и с едни дръжки нов тип мисля че ще стане супер. Светли са вратите, но разбрах, че може и да се боядисва тоест оцветява с лак..нашият е безцветен и матов да не лъщи.
skartalov - специалист
Daniela83 написа:
iolly_ написа:
Здравейте ние в момента си правим кухнята и вратите ни са от МДФ с естествен фурнир,веднъж грундирани и два пъти лакирани отгоре. Има кантове в същия цвят естествен фурнир. Казаха ни, че това е най-здравият вариант за вратички.
А може ли да ни кажете къде сте си ги поръчали или ви ги правят по проект.
Ние може да Ви го изпълним по този начин.
Ако имате интерес, обадете ми се на тел. 0888 600595- Симеон
bogomilZ - специалист
iolly_ написа:
Ами на моя приятелка вратичките от естествено дърво се раздуха....на друга, която има заведение и напрви маси сама се изкривиха, защото са на открито....склонна съм да вярвам, че естественото дърво не търпи влага, вода и подобни...за секции да наистина, но иначе...
мисля си, че на приятелката ти по скоро изработката не е качествена - сух материал и импрегниране и качествено лакиране
моята кухня я правих от дива череша преди 5 год и сега си е пак такъв вид
предполагам че на са подлепеля за да се намалят вътришните напрежения на материала

Прикачен файл

PICT0029 [640x480].JPG
PICT0029 [640x480].JPG (56.61 KиБ) Видяна 10972 пъти
PPP - специалист
MDF естествено е по-добрият избор, ПДЧ-то си е едновремешния талашит (плоча от дървесни частици=ПДЧ). MDF са дървесни влакна, споени под високо налягане със специални смоли. Но и от MDF до MDF има разлика. Общо взето качественият такъв излиза на цена като дървото, а от дървото по-здраво няма.
Естествено обработено с надеждни лакове.
maroka - специалист
ПДЧ-то си е едновремешния талашит

Нали сам осъзнаваш каква простотия си написал...щото двете изброени като структура нямат нищо общо :)
споени под високо налягане със специални смоли

Това се отнася и за ПДЧ-то.
iolly_ - специалист
Със сигурност каквото и да говорим MDF-а е по-добър. Предвид начинът ни на живот за средностатистическия човек най-доброто в момента е корпус от ПДЧ и врати от MDF с естествен фурнир лакиран.

Аз лично много държах вратите поне да са такива, защото в момента сме на ПДЧ, което както и да го кантираш шкафа под мивката се разду като за световно. ПДЧ-то е добър вариант за по евтино, но на места където няма влага и пряко мокрене с вода.
Daniela83 - напреднал
Ние решението почти сме го взели. Идеята да си правим сами кухнята естествено е свързана с това да излезе по-ефтино и същевременно сносно като качество. Като цяло проекта съм си го направила сама и в момента си оразмерявам детайлите. Смятам както казвате корпуса да е от ПДЧ и само вратичките да са от мдф, които ще поръчаме от някъде . Доста прочетох във форума за различните видове панти, за всичко което се взима в предвид, но как е по-добре като сглобим корпуса тогава ли да взема размера за вратичките или....

Тема "ПДЧ или МДФ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: