Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
danisaw - специалист
Инсталацията ще е висика на тавана на подземнита помещения понеже външната канализация е с 50см по-висока ако се пуснат в земята,затова съм предвидил полагане на скоби през мин. 1м. и по-нагъсто там където ще има заустване.
Ако може колегата Каналски да спомене някой изпитани от него лубриканти,защото в моята практика прилагам само ТАНГИТ понеже в него съм най-сигурен.
Каналски - специалист
danisaw написа:
ТАНГИТ
Уау , Tangit на Henkel ... все пак хвърлих бърз поглед тук
http://www.henkel.com/cps/rde/xchg/henk ... E_HTML.htm , не видях лубрикат/смазка !
Да не сте ползвали лепило за PCV като смазка, познавам хора които са ми казвали, че това правят ... "за бога" не го правете !
Не мога да дам съвет за "изпитан" (аз съм от онези дето драскат чертичките), според мен всеки трябва да върши работа, повечето фирми за тръби го предлагат като "консуматив", аз съм виждал/купувал на
Изображение и на Изображение ... проблема ще е да се мамери в по-голяма разфасовка. Последно гледах, че някои още си ползват гел за миене на "TEST", и аз съм го ползвал но в "гладните години", то сега не ни отива на фасона :)
скоби през мин. 1м. и по-нагъсто
О, сега не се наемам да казвам през точно колко, но 1m си е странно много нагъсто ! Отвори някой от наръчниците за монтаж на фирмите производители , като нищо ще има дадени препоръчителни разстояния, както и дълбочина на вкарване на тръбата в муфата и още някоя дребна препоръка ...

Прикачен файл

k-pipe.JPG
Според мен напълно нормално/добро закрепване на тръбата.
k-pipe.JPG (14.56 KиБ) Видяна 4993 пъти
Huhavela - специалист
Щом си работил със ф110 няма нищо по-различно.
danisaw - специалист
"Загубата на време за пробен монтаж без сложени уплътнителни пръстени, може да се окаже че не е загуба на време. "

Винаги ако не слагам пръстен слагам от лепилото,та за това имах впредвид.
А по темата за лубриканта, ползвам препарат за миене когато съединявам и има уплатнение.
sek.1 - специалист
В технологията на Рехау изрично пише никъкво нагряване за всякъкъв вид снадки си имат детайл. Утре ще щракна снимки на снадка на Рехау за 50 и 200 мм.
svetliopi44 - Чирак...
Колеги дайте съвет от къде да се купи лубрикант в Неделя в София ... :? Днес бях в магазина на Феличита но го бяха свършили а ми е спешно ... закъсах го с тея тегави кафяви тръби няма влизане в твърдата гума ... :? Пробвах и с Тест и със всякакви препарати не ще пущината...
mirk - майстор
С обикновен вазелин от някоя аптека няма ли да стане. :?
svetliopi44 - Чирак...
Не става пич ...много тегава работа ... Вчера с мнозо зор и мъка направих само 2 снадки ... а имам и доста снадки на височина понеже канализацията е по тавана ... там не ми се мисли ...
nikibi - специалист
Просто сьвет. За сам човек си е трудно, да вземеш някои явно не ти се врьзва а и подозирам че си се обзавел и с дебелодстенната трьба /има ги в три размера, наи-дебелата е наи-евтина/. Моите хора като видят зор ги набиват с чук и дьска, почти е изключено да се счупи, но сглобките само на земята, като едната трьба задьлжително я запьваш в нещо или стена или подобно, на тавана е почти невьзможно. Отделно трьбата се грее с нещо по сериозно и за по дьлго време за да влезе иначе всичко си е като при 110. Смазката не е чак от такова значение както дивата хамалогията по набиването

Тема "Въпрос към всички колеги !!!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: