• 1
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 547
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
shulio - специалист
За десктоп машините най-добрия вариант е PCI-LPT карта с напълно функционален паралелен порт.А новите дъна невярвам напълно да е премахнат порта.Просто го няма отзад сигурно е на букса и трябва да си го изведеш.А и да го няма ще минат бая години докато изчезнат старите компютри без този порт :).Винаги може да вземеш на старо една машина за 70-100лв примерно,която напълно да отговаря на изискванията на мах3.

За лаптопите има USB-LPT не съм пробвал,но от фирмата ми казаха,че е напълно функционален.Проблема е (ако това е проблем),че тези за които казаха,че могат да свършат работа са от 50 лв нагоре
Леко уточнение. Вижте изискванията на една от най-популярните програми Mach3, която управлява машината .

Mach3 Minimum Requirements:

* Windows 2000/XP Operating System
* 1Ghz CPU
* 512MB RAM
* Non-integrated Video Card with 32MB RAM
* Basic Computer Skills (ability to copy/rename files, browse directories, etc)
* Desktop PC if using the Mach3 Driver (Laptops are not supported because the power saving features of the chipsets disrupt the pulse stream)

Здравейте ,

щом държите да работите с Mach3 определено ще Ви е нужна по сериозна машинка :) , но аз се спрях на варианта MSDOS и TURBOCNC , така че 386 ца ме устройва идеално .

Между другото снощи ми хрумна нещо важно - до сега коментираме само енергийната система , но никой не казва и дума за един друг много важен компонент - системата за обратна връзка и крайните изключватели , без които лично според мене това няма да е истинско ЦПУ - двигателите натрупват грешка , винтовете при обръщане на посоката натрупват грешка така че трябва да има система която да отчита реалното линейно преместване и да дава сигнал на стъпковия да се коригира .Някой ми беше подхвърлил идеята да се приспособят линиййки от стар плотер и оптронче за четец , но ще е нужна отделна платка с мултиплексор , бинарно - десетичен декодер и т.н.
Бих се радвал ако коментираме и този проблем .
shulio - специалист
Ако има проекти някъде давай да гледаме.

То може да се мери и с най-обиновена оптична мишка с по-голяма резолюция.В мах3 има ли опция придвижването да се следи от такива датчици и да се контролира преместването дали е стигнало докъдето трябва.

Знам,че може да мери.DRO е за това май.Ама може ли да коригира
velsi - Почетен майстор
До къде стигнаха проектите, колеги? Има ли вече нещо работещо? Представям ви нещо, което изработих в чест на форума. И бих искал да кажа на всички, че ако не бяхте вие вероятно никога нямаше да се захвана с изработката на тази машина, камо ли да я завърша до край. Благодарности към всички за напътствията, съветите и подкрепата.

Прикачен файл

logo_002.jpg
logo_002.jpg (121.65 KиБ) Видяна 4044 пъти

Прикачен файл

logo_004.jpg
logo_004.jpg (186.57 KиБ) Видяна 4044 пъти
Последна промяна от velsi на съб сеп 11, 2010 3:41 pm, променено общо 1 път.
sstefanov - майстор
ЛЕЛЕ, колко е хубаво! :shock:
Браво!
Обзе ме благородна завист!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
.Хе-хе, добре :lol: . Добра проба си направил :-D
Браво за машинката!
shulio - специалист
Браво!Добре се е получило.

Емииии вече трябва да отвориш тема и тя да е като важна.В нея да може да се постват готови проекти като код или като файл за дадена кам програма.Би било чудесно.Отделно и да се говори как и с кои програми да си направим сами.
skartalov - специалист
VELSI, дай го тва файлче да си го резна и аз- чудно е! :-)
skartalov - специалист
Аз пък сега правя едно детско легло на малкия с формата на спортна кола. Ще има и стъкла от плексиглас.
Ето как изглежда страницата.
Скоро ще ви дам и снимки на "готовото" изделие :-)

Прикачен файл

carkid.jpg
carkid.jpg (148.99 KиБ) Видяна 4237 пъти
skartalov - специалист
Вече боядисани...

Прикачен файл

img_9043.jpg
img_9043.jpg (151.17 KиБ) Видяна 4236 пъти

Прикачен файл

img_9044.jpg
img_9044.jpg (112.86 KиБ) Видяна 4236 пъти
  • 1