Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
velsi - Почетен майстор
Прави ми впечатление, че админа доста често препоръчва за това или онова материала "Теракол". Аз обаче не съм срещал това търговско наименование по магазините. Вместо това масово се продава "Теразид". Искам да изясним това принципно различни материали ли са или просто различни търговски наименования на един и същ продукт от различни производители.
masteradmin - майстор
Теракол е строително лепило съдържащо цименто-пясъчни състави, модифицирани с пластифициращи и водозадържащи химически добавки. Но няма голяма разлика между теракол, теразид, тералеп, тераклей. Просто Боро са патентовали името и другите фирми могат да правят само тера.... Теракола е едно от първите строителни лепила и аз открай време го използвам. Единствения дефект е 4е е с 1-2 лева по скъпо от другите, но аз съм любител и за 1-2 торби не ми прави впечатление. Ако няма теракол си купувам тера.... каквото и да е, но задължително Български. Немските и други там не ми харесат. Брат му купи от Практикер един немски латекс беше като пресечена вар. Те са с такъв висок стандарт, че за да пуснат нещо на цени като за нас трябва нещо да му е объркано или да му е изтекъл срока на годност....
velsi - Почетен майстор
Благодаря за отговора, точно така предполагах и аз, но не бях съвсем сигурен. А какви особености има лепилото за стиропор? Питам, защото залепих едни парчета стиропор успешно с въпросния "теразид", но не знам дали това е правилния начин.
masteradmin - майстор
И аз с това съм го лепил до сега.
дъвко
Чесно казано има доста разлика между различните Тера... :)
ако се загледате по опаковките има едни надписи "C1", "C2" т.н., където съответно "C1" и 2 пъти по-слабо като якост от "C2". Така например Теракол е "C2" докато Теразид - "C1".

Тема "Теразид и Теракол?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: