Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
egx - специалист
Здравейте.Преди известно време вратата на асансьора в панелката нещо се развали и сега не забавя като се пусне, а се удря.Преди забавяше преди да се затвори.Мисълта ми е как бих могъл да оправя това нещо, че ме изнервя вече.Гледах механизма ма нещо не ми хрумна.Ако искате мога да го снимам с камерата, но си е стандартна врата на асансьр в 8 етажна панелка.Долу на вратата има телефон на някакви техници, които ни отговаряли за асансьор, но не съм им звънял пък и пари ще искат.Някакви идеи и предложения ?
Това не е амортисьор се казва буфер и по добре се обърни към сервизната база.
sasooooooooo - "специалист"
Също предлагам да се обадиш на сервиза. Най-вероятно месечно си плащате за поддръжка и този ремонт би бил без пари. При нас събират 30лв. месечно без тока
bobykafe - специалист
Вариантите за повреда са основно 4:
1. Счупено коляно-вратата се затваря без никакво съпротвление, рамото "хлопа" - не подлежи на ремонт- подмяна
2. Изтекло масло- вратата се затваря без никакво или с минимално съпротвление, рамото не "хлопа", на пода около пантите се наблюдава омазняване - сваля се, като се развият четирите болта, които го държат към вратата, от едната страна има метална капачка, която се развива- налива се масло.
3. Разредено през летния период масло-вратата се затваря с минимално съпротивление- от горната страна има винтче за настройка- в едната посока засилва, в другата намаля съпротивлението.
4. Превъртяло рамо- демпфера има нормално спирачно усилие, но се появява прекалено късно или се усеща при отваряне- сваля се и рамото се разхлабва от демпфера и се настройва на правилна позиция.
Каквото и да правиш, си е на твоя отговорност- ВСИЧКИ МАНИПУЛАЦИИ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗВЪРШВАТ ОТ ПРАВОСПОСОБЕН ТЕХНИК
egx - специалист
OK,ok.........схванах.Ще се обадя.Мерси за коментарите
shotik - майстор
За да не пиша нова тема , тук питам ,някой има ли чертеж на панта на асансьорна врата.

Те са скрити и не се виждат от вън,на мен ми трябва за направа на панти на железен шкаф /каса/ за оръжие и ценности,но не мога да намеря чертеж ,а и не живея в блок с асансьор ,за да видя как е конструкцията.
В Гугъл отваря много неща ,но не и за това.
Чакам за помощ !
Avas_co - майстор
Чертеж, трудна работа, но ако не ти е спешно мога да снимам някоя като имам път към някой асансьор с полуавтоматични врати, че последно време се занимавам само с автоматични врати.
Принципно, няма нещо кой знае интересно, освен че имаш възможност за реглаж на височината на крилото посредством шпилка.
shotik - майстор
chapara написа:
Това:
http://www.rosi.bg/skrita-panta-1969.html
http://intesa.bg/p/Obkov-za-vrati/Panti/456
:?
Благодаря за линковете ,но няма да станат ,касата е от 5 мм ламарина .

Avas_co, такива панти са на обикновените врати ,не на полу или автоматични .

Идеята ми беше ,ако се намери чертеж ,мащабно да намаля размерите и от ламарина да си ги направя де панти .
Ще трябва да се захвана с повече мислене ,как бяха .
Avas_co - майстор
shotik написа:
chapara написа:
Това:
http://www.rosi.bg/skrita-panta-1969.html
http://intesa.bg/p/Obkov-za-vrati/Panti/456
:?
Благодаря за линковете ,но няма да станат ,касата е от 5 мм ламарина .

Avas_co, такива панти са на обикновените врати ,не на полу или автоматични .

Идеята ми беше ,ако се намери чертеж ,мащабно да намаля размерите и от ламарина да си ги направя де панти .
Ще трябва да се захвана с повече мислене ,как бяха .
Така де, обикновените врати, както ти им казваш всъщност са полуавтоматични защото ти я отваряш пък тя сама се затваря.
Значи, аз както го разбирам от това, което пишеш ще трябва да имаш нещо като колонка, в която да се скрива пантата, защото тя има "дъгообразна"(не точно ама ...) форма към крилото.
Ще видя дали ще имам време да ти я снимам какво представлява.
Чертежи може и да имам някъде на хартия, но дали ще ги открия ... и дали ще ти стане ясно...

Тема "Асансьорна врата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: