Здравейте.Преди известно време вратата на асансьора в панелката нещо се развали и сега не забавя като се пусне, а се удря.Преди забавяше преди да се затвори.Мисълта ми е как бих могъл да оправя това нещо, че ме изнервя вече.Гледах механизма ма нещо не ми хрумна.Ако искате мога да го снимам с камерата, но си е стандартна врата на асансьр в 8 етажна панелка.Долу на вратата има телефон на някакви техници, които ни отговаряли за асансьор, но не съм им звънял пък и пари ще искат.Някакви идеи и предложения ?
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
egx
- специалист
22 мнения в "Асансьорна врата"
Това не е амортисьор се казва буфер и по добре се обърни към сервизната база.
sasooooooooo
- "специалист"
Също предлагам да се обадиш на сервиза. Най-вероятно месечно си плащате за поддръжка и този ремонт би бил без пари. При нас събират 30лв. месечно без тока
bobykafe
- специалист
Вариантите за повреда са основно 4:
1. Счупено коляно-вратата се затваря без никакво съпротвление, рамото "хлопа" - не подлежи на ремонт- подмяна
2. Изтекло масло- вратата се затваря без никакво или с минимално съпротвление, рамото не "хлопа", на пода около пантите се наблюдава омазняване - сваля се, като се развият четирите болта, които го държат към вратата, от едната страна има метална капачка, която се развива- налива се масло.
3. Разредено през летния период масло-вратата се затваря с минимално съпротивление- от горната страна има винтче за настройка- в едната посока засилва, в другата намаля съпротивлението.
4. Превъртяло рамо- демпфера има нормално спирачно усилие, но се появява прекалено късно или се усеща при отваряне- сваля се и рамото се разхлабва от демпфера и се настройва на правилна позиция.
Каквото и да правиш, си е на твоя отговорност- ВСИЧКИ МАНИПУЛАЦИИ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗВЪРШВАТ ОТ ПРАВОСПОСОБЕН ТЕХНИК
1. Счупено коляно-вратата се затваря без никакво съпротвление, рамото "хлопа" - не подлежи на ремонт- подмяна
2. Изтекло масло- вратата се затваря без никакво или с минимално съпротвление, рамото не "хлопа", на пода около пантите се наблюдава омазняване - сваля се, като се развият четирите болта, които го държат към вратата, от едната страна има метална капачка, която се развива- налива се масло.
3. Разредено през летния период масло-вратата се затваря с минимално съпротивление- от горната страна има винтче за настройка- в едната посока засилва, в другата намаля съпротивлението.
4. Превъртяло рамо- демпфера има нормално спирачно усилие, но се появява прекалено късно или се усеща при отваряне- сваля се и рамото се разхлабва от демпфера и се настройва на правилна позиция.
Каквото и да правиш, си е на твоя отговорност- ВСИЧКИ МАНИПУЛАЦИИ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗВЪРШВАТ ОТ ПРАВОСПОСОБЕН ТЕХНИК
shotik
- майстор
За да не пиша нова тема , тук питам ,някой има ли чертеж на панта на асансьорна врата.
Те са скрити и не се виждат от вън,на мен ми трябва за направа на панти на железен шкаф /каса/ за оръжие и ценности,но не мога да намеря чертеж ,а и не живея в блок с асансьор ,за да видя как е конструкцията.
В Гугъл отваря много неща ,но не и за това.
Чакам за помощ !
Те са скрити и не се виждат от вън,на мен ми трябва за направа на панти на железен шкаф /каса/ за оръжие и ценности,но не мога да намеря чертеж ,а и не живея в блок с асансьор ,за да видя как е конструкцията.
В Гугъл отваря много неща ,но не и за това.
Чакам за помощ !
Avas_co
- майстор
Чертеж, трудна работа, но ако не ти е спешно мога да снимам някоя като имам път към някой асансьор с полуавтоматични врати, че последно време се занимавам само с автоматични врати.
Принципно, няма нещо кой знае интересно, освен че имаш възможност за реглаж на височината на крилото посредством шпилка.
Принципно, няма нещо кой знае интересно, освен че имаш възможност за реглаж на височината на крилото посредством шпилка.
shotik
- майстор
chapara написа:Това:Благодаря за линковете ,но няма да станат ,касата е от 5 мм ламарина .
http://www.rosi.bg/skrita-panta-1969.html
http://intesa.bg/p/Obkov-za-vrati/Panti/456
Avas_co, такива панти са на обикновените врати ,не на полу или автоматични .
Идеята ми беше ,ако се намери чертеж ,мащабно да намаля размерите и от ламарина да си ги направя де панти .
Ще трябва да се захвана с повече мислене ,как бяха .
Avas_co
- майстор
shotik написа:Така де, обикновените врати, както ти им казваш всъщност са полуавтоматични защото ти я отваряш пък тя сама се затваря.chapara написа:Това:Благодаря за линковете ,но няма да станат ,касата е от 5 мм ламарина .
http://www.rosi.bg/skrita-panta-1969.html
http://intesa.bg/p/Obkov-za-vrati/Panti/456
Avas_co, такива панти са на обикновените врати ,не на полу или автоматични .
Идеята ми беше ,ако се намери чертеж ,мащабно да намаля размерите и от ламарина да си ги направя де панти .
Ще трябва да се захвана с повече мислене ,как бяха .
Значи, аз както го разбирам от това, което пишеш ще трябва да имаш нещо като колонка, в която да се скрива пантата, защото тя има "дъгообразна"(не точно ама ...) форма към крилото.
Ще видя дали ще имам време да ти я снимам какво представлява.
Чертежи може и да имам някъде на хартия, но дали ще ги открия ... и дали ще ти стане ясно...
Тема "Асансьорна врата" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература