Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Naskov, точно тази схема смятам да правя, ама ме интересува точно уреда, който отчита. А той би трябвало да е вид топломер, а не просто таймер. Νε τε ραζβραχ βρατο. Υασσο παλιχαρια, ελλα ηαπαμε ηαγαμαμε καλο γεηεκα :-D
bad to the bone, точно така, това ми трябва, изпрати ми файла на лични, пък ще видим как ще се справям, че съм зле с английския.
vanko68 - специалист
Лазаре,в понеделник ще прескоча до един от обектите ми,бизнессграда в Сф, която се топли и охлажда с огромна термопомпа.Към всеки офис си има закачен такъв уред.Това е комбиниран дебитомер,като отчита с термодатчици и разликата във входящата и изходящата вода.Комбинира двете показания и се получава това,което искаш.Ще снимам джаджите и цялата система на един етаж и ще ти ги пусна.Мисля,че има и възможност за дистанционен мониторинг и контрол в реално време.
Много ще съм ти благодарен Ванко! Виж точно марката и модела, за да тръгна от някъде.
Antonii - майстор
Колега, щом захранването на всеки офис(апартамент) е само чрез едно отклонение, а не както в панелките от две-три, то един топломер(за всеки консуматор) ще ти свърши работа.
Съвременните топломери са с размер приблизително на водомер и са още по-лесни за монтаж. Също така може да се организират в една мрежа чрез която директно в централата да постъпват данните от тях. А и чрез подходящ софтуер даже могат и сметката на клиента да пратят :)
Обаче всички екстри влияят съответно и на цената.
Виж топломерите на:
- Honeywell
- Siemens
- Hydrometer
За тези фирми се сещам сега.
EmoZ - специалист
Тръбната разводка се организира така, щото 'секи да си захранва имота с едно единствено отклнение - табло - апартаментна разводка.
БГВ-то как 'ше бъде организирано, по отношение на загубите има няколко подхода . . . абе додохме си на думата, дай на лични, че тука 'ше се офлякат нещата.

Но т'ва дет'си го под'фанал не е толко просто откъм легислейшън.

п.п. Сега ТФС смята с моя методика БГВ-то, деее_а и крадците келяви, 'ше прасна една методика и на теб, колко му е :) .

Успех.

Изпратено на личи от бай Чефо, публикувано от мен и затрито от безличния бибипец 8081
Стефан написа:
Можеш да съжаляваш колкото си искаш. Можеш и да го духаш, ако ти понася. Въобще не ме познаваш какъв човек съм, че да правиш такива заключения за мен. Нито ме знаеш какво работя, нито колко заплата получавам, нито имаш понятие що за човек съм. А тия твои невзрачни колеги въобще не ги познавам. Явно са някои мижитурки. Така, че по кротко с изявленията. Много си нагъл в изявленията във форума, но като те гледам на снимките, въобще не си ми в категорията. Бъди умен, и не ме предизвиквай.
ако некой не ме е 'аресвал - благодарности на чефо и числото, ако неокой се е кефил, да бибипва горецитираните бибипци, 'ко некой ме е чекал да му респондна да пита същите бибипци - те 'ше го 'светнат'.

Сбогом приятели, много смислени хора видех, нема да ги изброявам, аз имам по-важни работи за вършене, соу лонг дет се вика. Беше ми страшно приятно. С две думи опраайте се, бачо ви чефо и нумеро ше ви помагат в таз работа :) .
Последна промяна от EmoZ на съб юли 04, 2009 12:11 am, променено общо 1 път.
EmoZ написа:
Но т'ва дет'си го под'фанал не е толко просто откъм легислейшън.
К'о каза?
filmatoplo - майстор
Емоз много интересен диалект - тая дума и аз не разбрах -легиспейшан . :)
bad to the bone - специалист
каза че няма да е просто да го узакониш

Тема "Дялово разпределение на топлина при локално парно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: