Най - вълнуващия въпрос зимно време.
romanpm - майстор
Топлообменника е с 31 пластини с размер 40Х15 см , филтъра е с пясък който се почиства с изхвърляне в канализацията чрез сложен кран ... :)

Прикачен файл

контролер.JPG
контролер.JPG (50.97 KиБ) Видяна 3775 пъти

Прикачен файл

контролер К..JPG
контролер К..JPG (42.94 KиБ) Видяна 3775 пъти

Прикачен файл

осушит.JPG
осушит.JPG (40.45 KиБ) Видяна 3775 пъти

Прикачен файл

топлообм..JPG
топлообм..JPG (52.45 KиБ) Видяна 3775 пъти

Прикачен файл

цирк.помп.JPG
цирк.помп.JPG (45.57 KиБ) Видяна 3775 пъти
vanko68 - специалист
Благодаря засега.Въпрос-топлообменника с какъв цолаж тръби е,каква е помпата към него.И с какво всъщност се топли,тоест вида и марката на котела.Горе-долу разхода на котела за някакъв обем на водата.Само водата ли се топли?.
romanpm - майстор
vanko68 написа:
Благодаря засега.Въпрос-топлообменника с какъв цолаж тръби е,каква е помпата към него.И с какво всъщност се топли,тоест вида и марката на котела.Горе-долу разхода на котела за някакъв обем на водата.Само водата ли се топли?.
1цол е входа , но идващите връзки са по 1,5 ц помпата е Грундфус котела Италиански топленето на басейна е малка част от моща и циркулацията която не може да се прецени колко е , голямата част отива по други консуматори :)
vanko68 - специалист
Поне марката и конкретния модел на котела?
filmatoplo - майстор
Колега пусни една в общ план -котел ,помпи ,връска със слънчева.Е в мазето снимките не са за пловдивския панаир ама дават ценна информация -благодаря предварително :) .
romanpm - майстор
filmatoplo написа:
Колега пусни една в общ план -котел ,помпи ,връска със слънчева.Е в мазето снимките не са за пловдивския панаир ама дават ценна информация -благодаря предварително :) .
Всичко това е в различни помещения , ще снимам . :)
filmatoplo - майстор
Няма страшно ако преоразмериш малко котела , номера е да може да спира когато е нужно .Аз не разбрах котела на какво гориво ще бъде .
vanko68 - специалист
Термопомпа с водно охлаждане.Преоразмеряването е лесно.Само че никой още не ми е помогнал със самите сметки и с методиката за изчисляване.Намерил съм няколко досега,но се получават големи разлики.Затова предпочитан да получа инфо от нещо готово с реални данни за обеми,размери,мощности и консумации,но засега нищо конкретно.Няколкото снимки на Роман не ми помагат особено.
filmatoplo - майстор
Термопомпа с водно охлаждане -какво ще рече . Имаш впредвид ТП вода-вода така ли , ако е така от какво ще се захранва -сондаж ,закопани маркучи или др .Ама то много сложно взе да става -има ли я тази вода като постоянен дебит .
vanko68 - специалист
Има вода бол.Наблизо има цял язовир и много ниски подпочвени води.Макар че не виждам връзката с въпросите ми.

Тема "Отопление на басейн" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: