Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
solo5 - майстор
не си взимай вентилатор с по-малък дебит от 100 куб.м. за баня
идеалният вариант е да е с датчик за влага и таймер
свързваш го така, че да можеш да го спираш и през ключа и ще си щастлив
SecondShoe - напреднал
PPP написа:
Имам сушилня, но не смятам да я използвам постоянно, защото дрехите се мачкат много.
Наистина ли имаш сушилня или пералня със сушилня? Разликата е от земята до небето. Аз имам сушилня от години и когато дрехите минат през сушилнята и се извадят още топли нямат нужда от никакво гладене. От гладене имат нужда ако са висели цял ден на въже и са изсъхнали в непривична форма.
PPP написа:
Трябва спешно да си купя вентилатор за банята и се колебая между 2 варианта - единият е с мощност 50 м3, с таймер и датчик, за 57 лв, а другият - 100 м3, без екстри, за 45 лв. И двата са с предпазна клапа, български, на ММ, с 3 години гаранция.
Продавачката ме посъветва да взема по-мощния, но реших да се допитам и до вас.
Банята ми е 3 м2, без прозорец, с алуминиева врата.
Има и по-разумни варианти. Украински вентилатор с дебит около 100 куб.м/час, с автоматична клапа, двигател на лагери и 5 години гаранция за 49лв. Но задължително трябва да намериш начин да сложиш решетка на вратата, както те посъветва rulom, иначе всичко се обезсмисля. Вентилатор с дебит 50 кубика не бих сложил, по спомени, формулата за смятане за минимален дебит на вентилатор беше кубатурата на помещението по 10.
rulom - модератор
Всъщност сега се сещам че би могло и да се махнат горните и малка част от страничните уплътнения на вратата.Дограмджиите да кажат ще се получи ли отвор и дали ще върши работа.
PPP - специалист
RABIES написа:
Има и по-разумни варианти. Украински вентилатор с дебит около 100 куб.м/час, с автоматична клапа, двигател на лагери и 5 години гаранция за 49лв. Но задължително трябва да намериш начин да сложиш решетка на вратата, както те посъветва rulom, иначе всичко се обезсмисля. Вентилатор с дебит 50 кубика не бих сложил, по спомени, формулата за смятане за минимален дебит на вентилатор беше кубатурата на помещението по 10.
Вече купих по-слабия, но с датчик и таймер. Двигателят му също е на лагери, с клапа е. Дори и да е слаб, не е толкова фатално, ще работи малко повече.
Но проблемът с вратата си остава. Днес питах в една фирма за дограма за такива решетки, гледаха ме като паднала от Марс, за пръв път чували такова нещо.
Аз пък се притеснявам, да не би като се сложат тези решетки и да се просмуква миризма като не работи вентилатора...
Сложна дилема, ей! :?
dundurma - специалист
надупчваш ревизията(водомера)с дрелка в някаква форма и си ти :idea: :idea:
PPP - специалист
dundurma написа:
надупчваш ревизията(водомера)с дрелка в някаква форма и си ти :idea: :idea:
Може ли повече разяснения, че не го разбрах това?
Водомерите са ми вградени в стената, под вентилатора и са затворени с бяла пластмасова вратичка. Трябва да проверя дали това не е същия отвор за комина...
Ако правилно съм разбрала... значи, ако в тази бяла вратичка се пробият дупки ще може да става вентилацията? Ама... ако е така, то ще влизат миризми от другите комшии... :sad:
PPP - специалист
Едната стена на банята ми е външна, към стълбището, може би там да се пробие дупка, ама бая къртене ще падне... :sad:
dundurma - специалист
там където минават вертикалните щрангове,там би трябвало да е водомера,а отвора е ревизията,закрит с пластмасов капак или плочка
rulom - модератор
Дундурме, не давай евтини идеи със съмнителни последствия :evil:

Тема "Вентилатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: