• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Мечтата на всяка домакиня
tyrnokop - специалист
В първия си пост съм написал, че визуализацията, която прилагам е примерна. Най-вероятно няма да има много общо при фактическата реализация. Просто сега времето все още не ме притиска и искам отрано да съм подготвен. Все още чакам токове, води... Знаете как е.
invizitor - специалист
но е хубаво да имаш някаква идея кое къде ще бъде и тогава да прекараш токовете и водите,за да няма двойна работа после.
danev_tr - специалист
tyrnokop написа:
Здравейте, колеги. Интересувам се съществува ли следната услуга?
Искам да си поръчам кухня. Решил съм да го направя така:
Отивам в даден дърводелски цех с визуализация какво искам, както и със скица с котировки. Обсъждаме с майстора плоскостите как ще се режат, евентуални специфики и трудности, начин на сглобяване, пробиване на технологични отвори, цвят на материала и на канта и т.н. След което един месец по-късно ми докарват кухнята в два-три кашона, пълни с плоскости, сглобки, дръжки, ножици, механизми, крепежи и т.н. Изваждам скицата, по която сме говорили предварително и си монтирам разкроените и кантирани плоскости. Нещо като бюро, закупено от Бриколаж. Разопаковаш и сглобяваш. По-долу прилагам примерна визуализация.
http://en.pro100.eu/ - сайтът на производителя на програмата
Както се казва да се върнем на темата. Да, съществува такава услуга. Разкрояване обкантване разпробиване за дибла и винт или за дибла и минификс и т.н. И не е чак толкова скъпо при наличието на подходящите машини и инструмент към тях.
invizitor - специалист
danev_tr написа:
Както се казва да се върнем на темата. Да, съществува такава услуга. Разкрояване обкантване разпробиване за дибла и винт или за дибла и минификс и т.н. И не е чак толкова скъпо при наличието на подходящите машини и инструмент към тях.
проблемът в този случай е,че човека НЯМА подходящите машини и инструменти и да кажем и опита за да направи подготовка за монтаж.а ако отиде в Хосе или някоя фирма,която е обявила цени за тази работа ще му излезе същото,ако си я поръча при някой.даже няма да се мъчи с монтажа,освен ако не е хард фен на "Монтирай си сам" :cooler:
danev_tr - специалист
Е нали това е идеята на форума. Човек да направи нещо със собствени усилия. При положение, че се направи правилен опис и разкрой на детайлите, предварително му се сглобят чекмеджетата и се наслагат механизмите човека няма да има никакъв проблем. Просто трябва всеки модул да е опакован отделно както следва странички, дъна, лавичка и вратички.
zliabili - специалист
Колеги, относно отвора за панта за покрит кант (фи 35) на какво разстояние се пробива от ръба и стандартно ли е при различните марки панти, в частност BLUM, каквито мисля да купувам.
Става въпрос за кухня от ПДЧ 18мм.
maroka - специалист
zliabili написа:
Колеги, относно отвора за панта за покрит кант (фи 35) на какво разстояние се пробива от ръба и стандартно ли е при различните марки панти, в частност BLUM, каквито мисля да купувам.
Става въпрос за кухня от ПДЧ 18мм.
21.5 мм от ръба.....марката панти няма значение.
zliabili - специалист
Благодаря за бързия отговор, и аз така бях чувал.
А при ъглов шкаф, където пантата се захваща не за шкаф, а за вратичка, как се пробива отвора, пак ли е на 22мм от ръба.
maroka - специалист
zliabili написа:
Благодаря за бързия отговор, и аз така бях чувал.
А при ъглов шкаф, където пантата се захваща не за шкаф, а за вратичка, как се пробива отвора, пак ли е на 22мм от ръба.
Да, 21.5 отново... :)
Само че в този случай с тези панти на 270 градуса марката има значение. При някои марки се разпробива само едната врата, при други и 2-те...тоест не бързай да пробиваш, преди да си купил конкретно тези панти, за да съобразиш :wink:
shadowman - майстор
За ъглов шкаф панти блум, дупката е на център 11,5 и е клип, сериозна панта, ползвах малко Лама и макар да имам добра дума за тях ъгловата им панта след извесно време се разхлопва, поличават се луфтове някакви смешни.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Съществува ли услуга разкрой и пробиване на отвори" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: