Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
Pooh - майстор
Всъщност ... най-евтиният и може би, най-лесният метод за гипсокартон на тавана е следният:
веднага след направата на кофража на плочата и непосредствено преди полагането на арматурата, се нареждат плоскости гипсокартон. Налива се бетон, след 28 дни се маха кофража и ни остава само да шпакловаме фугите. :-D
Губи ми се малко идеята на такъв тип изпълнения, но като за "Легенди за картона" става ... разказвали са ми, че даже е изпълнявано ... знае ли човек - глупоста в крайна сметка е безгранична :?

П.П. Трябва да направим една тема за новаторски изпълнения и безумия. Да влязат преградните стени от CD профили (което освен безумно е и двойно по-бавно и по-скъпо), единична скара през 60см. и висящи на 150см. шишове профили (изпълнено на хотел Долфин-Марина в кк Св.Св. константин и Елена ... и то в ресторанта :wink: ), използването на 9,5мм картон за стени и предстенни обшивки ... и то в еднослоен вариант, обшивка на подпокривно пространство, чрез директно коване (буквално ... с 8см.-ови кофражни пирони!!!) върху гредите ... и още, и още знайни и незнайни нововъведения ... ето това са майстори, а не тия дето не могат нищо да измислят и само четат по книжките кое, как се прави :lol:
dechoоо - специалист
Да да...като преградна стена без UW на плочата отгоре :-D
Само да ми оправят документите за напускане и фирмата ще ви спомена :-D
Тани - модератор
Pooh написа:
П.П. Трябва да направим една тема за новаторски изпълнения и безумия. Да влязат...... висящи на 150см. шишове профили (изпълнено на хотел Долфин-Марина в кк Св.Св. константин и Елена ... и то в ресторанта :wink: )......

Защо и това е включено като безумие? Ако е направено както трябва може и 2 метра да са шишовете и пак да няма проблеми!

А по темата - аз лично предпочитам да слагам окачвачите през 90 см. защото по-лесно се реже и поставя ватата - Една ивица и половина ( 60см+30см) Половинката я режа още преди да разопаковам ватата от найлоновата опаковка :wink:
dechoоо - специалист
ШИШОВЕ...Не CD-та да се използват вместо тях :? А...това на двойна скара ли е?Как са захванати носещите или другия вариянт монтажните?Доста ми е интересно,колко ли са си играли :-D
Pooh - майстор
Нито е на двойна скара, нито е на дори 50см. ... приблизително на 60 беше, но средните профили се ловяха както падне. Абе като видях какво правят младежите и повече не минах от там, въпреки, че ме убеждаваха, че е преправено всичко.

Тани Сваляли сме с колеги и по над 2 метра, но както трябва и както пише по дебелите книги.
Тани - модератор
Явно си имал предвид цялото

Pooh написа:
единична скара през 60см. и висящи на 150см. шишове профили
Самата идея за скара за таван през 60 см не е много добра , както и да е захваната!
housedoktor - майстор
manobg Не давай подобни съвети ,човеко...това което показваш е неправилно.1- ЦДта та са ти нарядко и 2-ро гипсокартона се реди в обратната посока.Трябва да легне на максимален брой монтажни профили
Matchless - специалист
Всички май се изредихме, но и аз съм на същото мнение. Като даваш такива съвети ПОНЕ НАЙ-МАЛКОТО предупреждавай, че това е в разрез с официалните системи и изискванията на производителите. Обяснявай и последствията, и "усложненията от улесненията" :). Особенно когато става дума за таван! Там освен другото е свързано и с безопастността на обитателите. Значи аз така ги знам и така ги правя окачвачите: единична скара 70-90см (аз ги бия на 90см, а ако не са качествени (директни) окачвачите понякога и на 80см); двойна скара-100-120см; растер100-140см.

Тема "Съвет и идея за голям таван." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: