Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
bisplus - специалист
С таблите дали няма да се наложи и регулиране на пантите? Confused
Нали за това съм писал нов обков, не само за дръжките.
rockwall - майстор
точно пък с фазер най-лесно ще облечеш касите

не виждам каква е разликата врата ли обличаш или каса :?

ВСЕ ЩЕ Е С ЛЕПЕНЕ - нали не мислеше фазера на вратата да го ковеш
или хващаш с тапицерски телбоди

САМО ЛЕПЕНЕ - лепиш и си готов.

СЕГА ВИДЯХ ЧЕ КАСИТЕ СА ТИ МЕТАЛНИ - ОЩЕ ПОІМАЛЪК ПРОБЛЕМ ЗНАЧИ ИМАШ - тоя полиуретан дето ще ти го кажа така ще ти залепи фазера на вратите че няма да можеш да го свалиш никога

в ъглите подсичаш фазера на 45' и леко зашкурваш и си готов

НЕ СЕ ЦИГАНИ - вземи си фазер - казвам ти вълшебния полиуретан и си готов за един ден

иначе и с фолио става прилично - виж някъде из форума имам снимки
там обаче трябва отдолу да ти е сравнително гладко - не да има места с паднали големи парчета боя
rossenboy - специалист
Rockwall, фолиото беше първият вариант- 2 врати направих и стана супер. Само че след 6 месеца почна да се набира фолиото и да пречи на отварчнето и затварянето на вратите и много ме дразнеше. Затова търся нещо по-трайно - фазера беше следващият ми избор, но имаше накои проблеми - като го лепна(лепенето не ме притеснява - силикони, бизони и т.н.) вратата ще стане по-дебела- това ще се регулира от пантите да речем. Ама като лепна и на тясната страна(там дето е езичето на бравата) няма да влезе в касата, а няма как да я изрежа толкова право със зегето. А и как да оформя ръбовете на фазера там където се срещат - рязането под 45' е добра идея, но дали там където ще ми режат фазера могат да го направят( може ли да се направи на фазер това по принцип, щото аз не виждам в домашни условия как да стане прилично). затова питам за боядисването, макар че за боята пък ми трябва гладка основа, което пак си е трудно. Абе пак почвам да се замислям за фазера, че ако се направи добре ще изглежда много по- добре от перфектно боядисано, но в домашни условия.
bisplus - специалист
Потърси си тбли, те са същите като фазера но са с релеф.
pipbel - майстор
вземи си фазер - казвам ти вълшебния полиуретан и си готов за един ден
rockwall kва е тая вълшебна пеничка панацея бе ?
Нещо от рода на Инстастик, Церезит ЦТ 84 и подобни ли имаш предвид ?
rossenboy - специалист
А да попитам - тия табли къде се намират - дето продават плоскости ли, складове за дървен материал или някакви специализирании магазини с които не съм се сблъсквал. Че ми хрумна ако сложа такива табли на вратите , на касите фазер и за первази отстрани кантирано пдч ще реша проблема с ръбовете на фазера (мисля че не може да се кантира фазер :? ). Остава само проблема с тясната част на вратата, там дето е езичето на бравата с какво да го облека. Може би него ще трябва да го боядисам все пак.
Иначе благодаря на всички отзовали се със съвети и мнения!
rockwall - майстор
ТАБЛИТЕ не знам
ФАЗЕР ИМА В СКЛАДОВЕТЕ ЗА ЛАМИНИРАНО ПДЧ

ЗА ПЕНИЧКАТА ......... :lol: ......... не е пеничка

не го знам как се казва полиуретана , ама ми е в гаража
трябва да го щракна и ще ви го покажа направо на снимка

не се пени - като силикон е, но е на салам

лепи всичко

скоро залепих един болт и се наложи да го режа с флекса после
(тва последното е майтап - ама си лепи мнооого яко)
Последна промяна от rockwall на вт юни 30, 2009 7:07 pm, променено общо 1 път.
rockwall - майстор
ОТНОСНО ТАБЛИ срещу ФАЗЕР

при условие че с фазера имаш проблем заради дебелината - не виждам как с таблите няма да имаш

има и друго - таблите ТЕЖАТ повече - може пантите ти да почнат да дават проблем

относно частта на вратата с езичето и тн - т.е. тънката част на вратата

ПРОСТО НЯМА КАК ДА ОПРАВИШ ВРАТАТА И ТАМ

Аз фолио сложих само на лицевите чсти - не съм лепил на тясната страна, с която се затваря

ако искаш да си оправиш и тясните страни НАПРАВО КЪРТИ И ВИКАЙ НОВИ врати.

Не виждам как ще стане да ги оправиш и там

Ако е фолио - знаеш как е - гърчи, отлепва и тн
Ако е фазер, плоскост и тн - вратата става по-широка - т.е. трябва първо да отнемеш от врата или каса и после да слагаш, но не мисля че това може да се направи в домашни (пък и във фабрични условия едва ли някой ще го прави).
На дърводелец ще му е по-лесно да ти пусне една цяла масивна врата.

ТОВА Е КОЕТО МОГА ДА ТИ КАЖА

тънките страни и частите където вратата опира в касата трябва да изшлайфаш добре (все пак те са доста по-малко като обем работа) и да боадисаш в приемлив тон

можеш да комбинираш този цвят с цвета на обкова = боядисай и пантите в този цвят и това е решението

ОСТАНА НЕСПОМЕНАТ ВАРИАНТ - лепене на корк - но не се получава много хубаво - става добре като повърхност , но на мен като ефект не ми хареса (поне където съм виждал)

Ако коркът е нещо красиво ТОВА СЪЩО МОЖЕ ДА Е СПАСЕНИЕ

НО ВСИЧКО ТОВА Е САМО РЕШЕНИЕ за ЛИЦАТА на вратите и за КАСИТЕ - НЕ за местата където вратата се среща с касата

а пък това дето се чудиш как да си изрежеш около езичето на пантата - изобщо не знам как може да стане добре :?

фазера никой няма да ти го зареже на 45' защото е тънък
просто преди да го залепиш го претъркай с една шкурка (не че ще има кой знае каква нужда

можеш да не слагаш двете страни една върху друга, а да ги оставиш да се допрат само - така е имаш двоен ъгъл и малка фуга, която можеш да запълниш с кит за дърво в точния цвят (продават по каталог)

така ще имаш оформен ъгъл

дано съм помогнал
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Отде почнахте, доде стигнахте.
Аз предлагам
Да смениш апартамента!
Още ли не си ги боядисал вратите?? Мъртзеливия все гледа да усложнява нещата, зада отупа накря ръце с "Не намерих, пък и много скъпо, не си струва!"
Стари врати в панелка се боядисват! Леко зашкурване и боя. Хубав цвят, качествена боя.
Ееегаси дискусията! Велики сте!
rossenboy - специалист
ЕЕЕЕЕЕЕ, n_a пак почваш дасе изказваш крайно! Значи според теб всички ,,панелкаджии" дето правят ремонт да сменяват жилището :x Не може пък всички да живеем в Бояна! Аз ако съм искал да ги боядисам както и да е и после да ме питат ,,кой то о--а така вратите " нямя да пиша тук и да губя времето на хората. А и не знаех, че във форума има ограничение на обсъжданията на темите.
Да му се не види, глей как ми развали настроението от сутринта!

Тема "Ремонт на интериорни врати" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: