• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
shadowman - майстор
Щом Саличе има такава джага е добре, щото представителя на Каме ме посещава през месец, а Каме нали са им представители. Даже и ще ми го докарат на крак или по скоро на колело.
invizitor - специалист
в GRASS би трябвало да имат на HUWIL точно каквото ти трябва и не са толкова скъпи и са най-добрите механизми за тази работа.поне в магазина на GRASS във Варна продават HUWIL
http://www.dextrade.sk/?str=novinky&novinka=6&huwil=3
Spokoiniq - майстор
Не, шадоу има предвид отваряне настрани, а не нагоре
shadowman - майстор
Не вярвам да ви трябват тухли и да започнете да си ги печете сами.
maroka - специалист
Spokoiniq написа:
Не, шадоу има предвид отваряне настрани, а не нагоре
Хайде сега монтирай механизма с ротация 90 градуса и помисли накъде ще се отваря вратата.

Не вярвам да ви трябват тухли и да започнете да си ги печете сами.
Е това съм се опитвал да го обясня и аз немалко пъти...ама винаги се намира по някой, който да се изцепи, че това е Направи Сам :)
Да направиш сам не е лошо нещо...но това не означава, като си правиш шпакловка да си правиш сам мистрията :)
Или в нашият случай да си лепиш сам кантовете.....ми дай тогава да си правим сами и винтовете :-D
velsi - Почетен майстор
Изпадате в другата крайност. Но като видях какво представлява плъзгането за мебелни вратички с горно водене... една метална планка с две пластмасови колелца... никога няма да дам 50 лева за това нещо. Когато не може или няма смисъл то е ясно. Но в повечето случаи може. И това е идеята, която ни събира тука. Не го забравяйте.
Spokoiniq - майстор
Идеята на тоя механизъм е че освен напред и настрани, отваряната врата да припокрива тази отдолу, а не се мести встранииии :-D В това е гениалното, настрани всеки може, ама ако си с две крила от стена до стена/врата ко правим?Айде стига локуми направи си сам, тва за да си го направиш сам трябва да е в тебе един ден, да го изкопираш и да имаш перфектна база за да го направиш за още бая време, а това вече далеч на е направи си сам, а "изкопирай в заводски условия", има разлика.Иначе някои веднага са готови и от винкел 4мм и стоманено въже по избор да го спретнат в гаража, ама НЕ СТАВА.В гаража само Стефан твори чудеса, ама са от полвин тон нагоре :lol:
velsi - Почетен майстор
Можем да поспорим по тоя въпрос, ама айде друг път. :-D
shadowman - майстор
Изображение

За това иде реч, намерих го в Продиз, цена на врата 350 (х2=700).
Последна промяна от shadowman на съб юни 27, 2009 10:21 am, променено общо 1 път.
trevora - специалист
Аз имах това в предвид.Механизма е на Cinetto ,а не на Саличе,моя грешка,но намерих и на Кент Импекс .Механизма в Кент импекс се води като модел Bertoluzzi и им варианти за врати от 180 до 240,но цената е убийствена -около 1500 лв за бр само механизма без релси ит.н.:?Предполагам ,че на Cinetto ще са още по-скъпи.

Прикачен файл

2225001.gif
2225001.gif (17.83 KиБ) Видяна 3635 пъти

Прикачен файл

2225101.gif
2225101.gif (14.74 KиБ) Видяна 3635 пъти
  • 1
  • 2

Тема "Механичен въпрос за врати" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: