• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
totko - специалист
Един мой приятел си ремонтира банята. Ще слага плочки до нивото на вратата, а нагоре мисли да шпаклова стените, та ме помоли да поразпитам какъв материал да ползва за целта?
Честно да си кажа, до сега си мислех че шпакловката в баня се прави с гипс, с леки съмнения в това, тъй като гипса все пак попива влагата.
Превъртях няколко страници с теми в форума и ми стана ясно, че гипса трябва да се забрави като материал, а вместо него за шпакловка да се използва материал на циментова основа ?
Правилно ли съм разбрал, или може да се използва гипсова шпакловка, като по важно е финишното покритие ( вар, дишащ латекс ) :? ?
housedoktor - майстор
Има хубава бяла шпакловка на Изомат.На циментова основа е ,но се работи като гипсова.Стукокрит май и беше името.После боя за влажни помещения

Прикачен файл

3ba3b9f34af59ea5e8dfa002b2046072.gif
3ba3b9f34af59ea5e8dfa002b2046072.gif (28.72 KиБ) Видяна 24822 пъти
laki1968 - специалист
всякаква/почти/циментова шпакловка става...то и на чувала си пише
SecondShoe - напреднал
На мен ми направиха тавана с някаква яка силиконова мазилка, предполагам ще свърши работа и за стените.
vpa - специалист
Преди 20г. пристроихме баня, тоалетна и мокро към къщата. Завършекът на тази пристройка беше само плоча(без скатен покрив) с която имахме доста проблеми. Влага колкото искаш и още толкова, постоянно падаше тавана, но след като направихме скатен покрив с керемидки и всичкото там както му е реда - всичко си дойде на мястото. Тавана спя да пада и тогава взех и го шпакловах с гипс. Започна леко да хваща мухъл и го минах с карбит. От 15г. не съм го пипал само майка ми минаваше една вар от време на време. Предполагам че всичко е било сполучливо заради постоянно отворения прозорец. Сега си правя ремонт на банята и утре мисля да го мина с унифор и после пак с карбит.
totko - специалист
Като прочетох думата карбит и първото за което се сетих е, че преди години съм виждал едни сиви камъчета, които като се хвърлят във локва вода и се поизчака да се разтворят, след това като се драсне клечка кибрит и водата започва да гори. Мисля че това нещо се казваше карбит :)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Отделя се ацетилен.
докера - специалист
...И не се боядисва с карбида , а с кашата , която остава след отделянето на ацетилена :wink: И внимателно с "гасенето" , че иначе има вероятност от :feuer: :-D
freeqwerty - специалист
Има едни лампи дето светят с карабит.Подобно е на кафеварка.По средата се слага карабит на камъчета,отгоре се пълни с вода и се развърта едно кранче.Пали се отпред с огън.С едно зареждане спокойно можеш да имаш светлина около 6-8 часа.
  • 1
  • 2

Тема "С какво се шпакловат стени и таван на баня?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: