Жилището на най-малките
Galy - специалист
От мой приятел педагог знам, че децата искат да виждат вратата. Чувстват се по-сигурни да знаят че ако някой отвори, те ще имат виждане. Така че леглото ти в този смисъл си е точно на място! А не си ли мислил да предвидиш някаква сглобка за 2-ри етаж легло ;)
Бюрото е ок така. Слънцето ще идва от ляво. А едно ТФТ на голямата стена ще е просто...мммм :)
Galy - специалист
Ами харесва ми ламината. За детска стая е, малко по-нестандартен, с цвят. А в същото време не е нещо да ти вади погледа. Харесва ми :)
Galy - специалист
...Морската стая :)
Направи я, а аз ще ти пусна снимки от проекта за моята детска стая, която е замислена като "Горската стая"
niki_sap - специалист
Обмисли още веднъж варианта за бюрото. Според мен не трябва да е точно срещу вратата. След 1-2 години малкия ще иска самостоятелност, а основната й концепция за подрастващ е да не те гледат какво правиш на компютъра. Ако изложенитето на прозореца е югоизток светлината ще е достатъчна и не мисля, че е необходимо бюрото да е под прозореца. Напротив, сложи го във вътрешния ъгъл и около него уреди гардеробите и етажерките, а леглото сложи на стената срещу вратата. Така хем като се влезе в стаята тя ще изглежда празна, хем всички неща ще са скътани в ъгъла без директен поглед от вратата. Още повече - двукрил гардероб ми се вижда малък. Ако направиш ниски шкафове за момента ще могат да се използват за играчки, а по-късно за дрехи, спортни боклюци и бирени бутилки :)
Ако мислиш да рисуваш по стените, не слагай допълнителни цветове в мебелите - ще стане страшно наситено и претрупано, като ще изяде и от размера на стаята. Според мен по-добре направи цялата стая в един цвят (освен една от стените, която ще е практически като фототапет) и мебелите в маслен неутрален цвят - никакви контрасти, защото само 1 плакат на спайдърмен и едни чаршафи на костенурките нинджа като добавиш и положението става страшно. Колкото по-малко цветове има в основните неща по стаята - стени, под, мебели, толкова повече възможност за въображението на малкия оставяш - а той тепърва ще пълни стаята с какво ли не и ще лепи по стените какво ли не. В противен случай ти ще му сложиш предварително рамките, в които да се развива.
svetliopi44 - Чирак...
:)
Последна промяна от svetliopi44 на пет ное 13, 2009 9:29 am, променено общо 1 път.
EmoZ - специалист
Светльо, ламината е готин, но синьото е много студено - зверски студено, ако мръднеш морското дъно леко в зелено можеш да си позволиш един тон (да не претрепеш светлината) 'зеленикакви' стени.

Успех.


п.п. А! Видех, колко е стара темата - сигур вече си гготов със стаята - пусни некоя снимчица :) .
svetliopi44 - Чирак...
:)
Последна промяна от svetliopi44 на пет ное 13, 2009 9:29 am, променено общо 1 път.
EmoZ - специалист
Аз ремонтирам цял апартамент сам от една година, вече съм в детската, вчера сложих подпрозоречен перваз (свалях стъклопакетите, голяма игра беше) на монтирана вече дограма (така я заварих). Днес къртих канали за гофрета и оправях/реставрирах подова замазка, утре почвам външната изолация. До вторник трябва да съм първа ръка латекс.

Още нямам никакви идеи за подредбата, но днес ми дойде идея да пусна едно въже от тавана през скрипец и да монтирам алпинистки хватки алпинистки хватки.
sim - специалист
svetliopi може и да е късно ,но сега видях темата.Погледни в Berjerre и Berjerre Dreams.Има доста красиви неща
Позволете и аз да изкажа мнение.Не е добре докато детето седи до бюрото вратата да му е зад гърба.Може са се стресне от влизащия в стаята.Едно бюро до прозореца също не мисля, че е добре.Когато сяда да си пише домашните погледът му все ще е към прозореца, а щом сте на първия етаж, ще му бъде трудно да се съсредочи върху уроците.Навън винаги има нещо интиресно.

Тема "Детска стая" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: