• 1
  • 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
не че нещо ама на много места вкл. и на картинката видях че си написал "кумин". Моля те поне да влезеш в съобщенията и да редактираш поне постингите си с правилното комин. Не че нещо ама и дете във 2ри за 3ти клас влиза в тези форуми, и експериментално му дадох една диктовка взе да пише кумин и да показва твойте схеми : - (
sasooooooooo - "специалист"
Комините в новото строителство са общи за всички.
МНого мразя, когато комшиите от 5 ет. пуснат аспирацията, когато пушат! Смърди ужасно! Имам 2 клапи и не помага. Внимавай да не изреват и твоите!
sasooooooooo написа:
Комините в новото строителство са общи за всички....
Абе то и за "старото" е така. в крайна сметка все във встари жилища съм живял и все дупките за комините на всички етажи са били на едно и също място. Може би истината е че са общо през етаж.
Както и да е. Относто Аспирацията обаче и отвеждането на въздуха, аз използвам точно обратния процес в момента:
Не изкарвам а ВКАРВАМ свеж въздух през комина, който разрежда цигарения дим. условията са:
1. в София съм на ТЕЦ и никой не ползва кумините
2. С един модифициран вентилатор 5,12" от компютър + филтри от вата и с активен въглен+ адаптор от маг за 1 лев от 1,5 до 12 V (за да регулира оборотите на вентилатора)
Цигарения дим сам си излиза, а внесения чист въздух позволява да се пуши навсякъде без да ми излиза топлото или студенто през кумина (ако аспирирам)
: - )
  • 1
  • 2

Тема "Аспирация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: