Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
Trifun - специалист
Колеги, онзи ден забелязах, че климатика ми вече не е климатик, а обикновен вентилатор :shock:
Пускам го аз, нагласям температурата на 22 градуса и си лягам. И по едно време се събуждам облян в пот ... Поглеждам дисплея на климатика - 29 гладуса. Поглеждам дисплея на дистанционното - зададена е 22. Вътрешното тяло работи - духа, ама не прави студено. Отивам при външното тяло - перката не се върти изобщо - ни дума, ни вопъл, ни стон :wink:
Днес свалих капака на външното - има 4 жилен кабел - един зануляване, по другите 2 има фаза, по четвъртия - нула.
На дисплея на вътрешното тяло всичко е нормално - не се изписват никакви кодове за грешки, нищо...
Някакви идеи ? :?
( Обадих се в сервиза още в петък сутринта - от там казаха, че ще се постараели да дойдат, ама по едно време се обадиха и обясниха, че били мноооого заети и посещението се отложи за понеделник след обяд ... )
karamundi - специалист
ако е в гаранция не го пипай щото ония от сервиза ще те връткат после знам го от опит по добре ги изчакай
Trifun написа:
( Обадих се в сервиза още в петък сутринта - от там казаха, че ще се постараели да дойдат, ама по едно време се обадиха и обясниха, че били мноооого заети и посещението се отложи за понеделник след обяд ... )
Може ли да изпишеш името на сервиза, както и по подробна информация??? Мерси!
Trifun - специалист
Дам, в гаранция е още година и един месец. Аз отворих само капака, където влиза кабела, свързващ вътрешното и външното тяло - надявах се да има някакъв предпазител или нещо от сорта... Да, ама не :razz: Предпазител нямаше. И тъй като до там се простират познанията ми по климатици, предпочетох да не пипам повече.
Днес имаше развитие по въпроса.
Дойдоха двама техници, носеха един куфар с ... `общи` инструменти - клещи, отверки, такива неща. А, имаше и един мултицет и един кондензатор :lol: Отвориха горният капак на външното тяло и констатираха, че един светодиод мигал 12 пъти. След справка с някаква тетрадка, казаха че платката била за смяна - може би я имали на склад, ама можело и да я нямат, ако я нямали - ще я поръчали от централния офис в Бургас. До края на седмицата можело и да пристигне ...
Мъка, мъкаааааа ...
Добре че времето и Господ са с мен поне, че ако се надявам на сервизното обслужване ...
Сервиза се казва "ХТТ Сервиз" - ЕТ "Стефан Саламанов" - това пише на печата на бележката, с която е правена профилактиката миналата година.

Тема "Инвертор OSAKA CH-12-SBPEO" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: