• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всички въпроси за вилата.
ilko81 - напреднал
Здравейте, искам да си сложа басейн и се спрях на този модел: http://commercedepot.net/?page_id=14&record_id=16
цената му е добра, обаче искам да го вкопая в земята. И тук идва голямата чуденка дали галванизираната ламарина 35/100, която се използва за стена ще издържи на натиска на почвата? Или пък трябва да направя кофраж около басейна, така че почвата да не натиска стените?
tedi1 - специалист
Доколкото знам, без да имам личен опит, изкопава се необходимата дупка, излива се плоча и после отгоре се монтира басейна. След като се напълни с вода, се запълва с пръст отстрани като се излива вода за да се слегне. Така няма опасност стените да поддадат. Освен това някъде по нагоре в темата имаше писано, че басейна не се изпразва и през зимата. Ако нещо не е така, да пишат и другите.
ilko81 - напреднал
Бкагодяря..прочетох по напред в темата :)
мне понятно все по данной теме
Последна промяна от ivomil на съб дек 26, 2009 2:24 pm, променено общо 2 пъти.
sensi - специалист
Здравейте на всички. Да се включа и аз в темата. Много ми хареса идеята за вграждане на басейн(този с ламарината), но живея в планински район и се притеснявам дали няма да е студена водата. Попитах "чичко Гугъл" за някакво решение за затопляне и попаднах на едно интересно решение, слънчев абсорбер. Моля ако някой е правил такова нещо да сподели има ли ефект. Това е сайта: http://www.ecopower.bg/spool.htm
romanpm - майстор
На мен като изглед е перфектно , но се питам какво е топлоотдаването което съвсем не е маловажно след като тръбите са пластмасови !? Едва ли е като метал -течност ! :?
LKK - специалист
В случая е много по-важна цената за м2 колекторна площ.
При ниски температури на загряваната течност /като при басейните/ топлоотдаването на тръбите на колектора не е от същественно значение.
п.с. добра работа върши и дълъг черен маркуч с помпа за циркулация на водата през него.
tedi1 - специалист
И ние си начесахме крастата и си купихме басейн с метални стени и фолио - 5 м диаметър и на 1.50 м дълбочина. Вградихме го, като оставихме около 35-40 см от стените над земята. Сега мъж ми гради едно зидче около него от камък и отгоре с тротоарни плочки - червени. Много красиво се получава ама е голям чанч с тези камъни, но ние имахме една стара постройка от камъни и сега вместо да ги хвърляме ще си ги ползваме. Като стане готово ще пусна снимки.
filmatoplo - майстор
Ох колко е хубаво на басейн , а аз горкия сега отивам на плаж на морето ццццц... :? Ама мерака за басейн в двора ми остава - има ли такова чудо без -хлорни таблетки -не мога да ги понасям .Ако бия сонда и си пълня вода -колко време ще държи чиста само с въртене през филтър без химическа обработка ,после пак да го напълня в нова вода .Ако има начин ,на есен го почвам -щото стига с това море -чехкини по монокини :shock: :-D .
tedi1 - специалист
filmatoplo написа:
Ох колко е хубаво на басейн , а аз горкия сега отивам на плаж на морето ццццц... :? Ама мерака за басейн в двора ми остава - има ли такова чудо без -хлорни таблетки -не мога да ги понасям .Ако бия сонда и си пълня вода -колко време ще държи чиста само с въртене през филтър без химическа обработка ,после пак да го напълня в нова вода .Ако има начин ,на есен го почвам -щото стига с това море -чехкини по монокини :shock: :-D .
Не знам това като подигравка ли да го тълкувам, но без хлорни таблетки няма да минеш и ако има 30 и повече кубика басейн малко трудно да го празниш на няколко дни. Освен това като ти се гледат чехкини по монокини, моля, ама внимавай къде се топиш в морето, щото откакто видях къде се влива мръсния канал в Приморско, на плаж не стъпвам, пък ти както не понасяш хлор, незнам как понасяш фекални води. :-D
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "БАСЕЙН" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: