• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
root666 - специалист
Здравейте,

Новата ни баня е почти готова, но се чудим какво да правим с разстоянието от 3-4 сантиметра, което остава до тавана след последния ред плочки. Не искаме окачен таван, от една страна поради финансови причини, от друга нито ги харесваме, нито искаме да сваляме допълнително надолу нивото на тавана. Засега вариантите май остават 2:

1.) да изкърпим досами тавана с още едно малко редче парчета плочки
2.) да запълним фугата с теракол на нивото на плочките след като изсъхне, да боядисаме бял цвят като тавана (или зелен като стените)

Предпочитаме вариант 2, тъй като тавана е очевидно крив, и малкото парченце плочка на места ще бъде 3, а на места 4 сантиметра. Това което ме притеснява, да не би като запълним с лепило за плочки, да е много дебело и да се напука след време? И дали сивото лепило после ще се покрие добре с бяла боя, без да прозира отдолу? Може би да взема бяло лепило за плочки?

Изображение
miroslav_kn - специалист
СПОРЕД МЕН ЩЕ СТОИ ГРОЗНО АКО СЛОЖИШ ПЛОЧКИ ЗАШОТО ПАРЧЕТАТА СА МНОГО МАЛКИ. СПОРЕД МЕН РЕШЕНИЕТО Е В НЯКАКЪВ КОРНИЗ, МОЖЕ ДА Е ОТ СТИРИОПОР ИЛИ ПЪК ОТ ДЪРВО, ПОСЛЕ БОЯДИСВАШ С БЯЛА БОЯ.НАДЯВАМ СЕ ДА СЪМ ПОМОГНАЛ.
housedoktor - майстор
Бих ти предложол друго-первази .Има пгромно разнообразие ПВЦ или стиропор (тези се боядисват )

Прикачен файл

DSCI0512.JPG
DSCI0512.JPG (48.3 KиБ) Видяна 5407 пъти
lenko71 - специалист
Това с первазите е добра идея, но не знам как ще стоят на кривия таван. От друга страна вариантите и 1 и 2 не стават. Това с лепило не можеш да го пълниш, ще започне да се стича, понеже става дебело. Освен ако не сложиш цимент в лепилото, но тогава има вероятност да се пукне. Все пак помисли за гипсокартон. По мои груби сметки излиза около 8-10лв на кваадрат (материали без осветлениетоЩ
sasooooooooo - "специалист"
Первазите наистина ще стоят най-добре, но първо направи както мислиш в точка 2. Лепилото няма да се свлича, ако е приготвено според указанията. За всеки случай го направи по-гъсто.
Успех
Rumen Iankov - специалист
Направи си пръскана мазилка :)
vidrata - специален-специалист
Малеее ще се пукна от смях.Ленко мислех , че разбираш поне малко??????Щяло да се стича????

Руут при това положение си сложи первази и не се занимавай с парчета или подмазване с лепило.И все пак щеше да е много по-завършено ако беше свалил тавана, нищо нямаше да загубиш с тея 3 см.Имам идея за окачен таван ама като не ти се дават пари .......пък и за тея плочки няма подходящ цвят растер(поне в Поларис)

Я скивай за синьо кви пана има.

Прикачен файл

Раст.jpg
Раст.jpg (35.45 KиБ) Видяна 5328 пъти
MASTER - специалист
vidrata написа:
Малеее ще се пукна от смях.Ленко мислех , че разбираш поне малко??????Щяло да се стича??

Ми ще се стича, що да не се стича, ако си го разбърка рядко, и до пода ще се стече :lol: :lol: :lol:

А към автора темата - Банята ти си сака таван,повече от коза пръч си госака.

Ако ше и от най обикновен зелен картон.
svetliopi44 - Чирак...
Аз се чудя защо не се мери преди да се лепят плочките ??? я на горе я на долу ... аз принципно гледам да ми свършват на цяла плочка ...
MASTER - специалист
Е то на цяла плочка няма как да ти свърши,освен ако няма вече сложен картон на тавана.

Иначе при нормалните за нашите географски ширини денивелации от 2-3-4 см ще ти свърши при всички случаи на клин горе.

В смисъл, че все ще е на рязана плочка.
  • 1
  • 2

Тема "Фуга 3-4 сантиметра над плочки до тавана?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: