Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
filmatoplo - майстор
Това се прави със шаблон ,баща ми това е учил 65 та .Имам учебниците още -много са ценни -там дават много видове начини за декорация .Шаблона е направен като триъгалник ,като стигнеш ъгъл продължаваш .
parvev - специалист
filmatoplo написа:
Това се прави със шаблон ,баща ми това е учил 65 та .Имам учебниците още -много са ценни -там дават много видове начини за декорация .Шаблона е направен като триъгалник ,като стигнеш ъгъл продължаваш .
като имаш учебниците дай малко повече инфо,ако желаеш
filmatoplo - майстор
В момента книгата е отворена пред мен -шаблона е от поцинкована ламарина захванат на дървена триъгална рамка .На стената се заковават летвички по които се движи шаблона -разтвора вароциментов 5;1;18 . Направо ме утрепа тая книга от 63 година - представяте ли си дават гипсокартон и турбузолна мазилка :shock: . Дават и покриване на покрив с воалит , е с други имена са -мушама. :lol:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Човек утрепвам за таа книга. Намисли как да я имам!
emil_v r - майстор
n_a написа:
Човек утрепвам за таа книга. Намисли как да я имам!
И аз , и аз ! :prayer:
EmoZ - специалист
Вероятно секак може, но точно т'ва на на снимката не е правено с изтегляне на 'шаблон' (матрица), вероятно е отливано (формовано) в 'калъп' (което пак е матрица де). :)

Аз бих го направил от ЕПС, два слоя по 10cm са достатъчни, 'ше го срежа с предварително формована, нагрята, тел. В среза твърдостта на ЕПС-а 'ше стане достатъчна да се изперЕ с мрежа и шплакловъчен разтвор. Па 'ше е 'ем и изолация, 'ше пречи на Ку да напуска къщата.

Успех.

Прикачен файл

6073_1220645309.jpg_538_1.JPG
Това не прилича на изтегляно . . . много-много
6073_1220645309.jpg_538_1.JPG (75.09 KиБ) Видяна 3104 пъти
housedoktor - майстор
ето шаблона.Извинявам се за качеството-току що ги щракнах с апарата .Скенера не ми е под ръка

Прикачен файл

S6301517 (600 x 579).jpg
S6301517 (600 x 579).jpg (44.44 KиБ) Видяна 3091 пъти

Прикачен файл

S6301518 (600 x 398).jpg
S6301518 (600 x 398).jpg (30.77 KиБ) Видяна 3091 пъти
filmatoplo - майстор
Да подобен шаблон , само че мойте са с триъгална форма на основата и като стигнеш ъгъл просто завиваш и продължаваш. Нали се сещате -ножа който реже е поставен на 45 градуса спрямо основата и ръба му започва от 90 градусовия ъгъл на триъгалната основа.
rendo - специалист
Spokoiniq написа:
Бате Рене, тва е самодейност, тия профили не са ли тавански?Няма мрежа която да устои на едно подпиране с коляно или нещо като по-твърд багаж.
Не не не режат се дори с диамантинен диск пробвал съм да го счупя - не става ,,, ако го удариш с теслата ще се счупи но просто това е много плътен стеропор и отгоре 5 мм цимент - много яко е

Тема "Как, по дяволите, е направено това?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: