Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
manobg - специалист
Забелязвам, че тревата не е покарала много добре. И при мен стана така и сега пресявам отделни участъци. А исках да питам разпръсквачите каква марка са, от къде ги купи и колко парички са. Ти ме вдъхнови и започнах да правя същата инсталация. За сега съм готов само с 2 разпръсквача. Купих ги от Бриколажа на Гардена по 34лв е единия.
manobg - специалист
sensi написа:
Да попитам и аз нещо за поливната система. Ти ли си сметна къде какви разпръсквачи да сложиш. Аз имам такъв проблем, че незнам къде да сложа разпръсквач. Ходих до такъв магазин и те ме затрупаха с модели. Искат ми 1000лв само за проектиране на системата. Явно ще инпровизирам. Сега ми е много тегаво ръчно да поливам.
Иди в Бриколажа ще ти дадат една брошура и там има схема по която да си направиш проект а и също да изчислиш дебита на водата за да знаеш колко разпръсквача да сложиш на една линия. Аз ще правя може би 4 отделни кръга защото нямам голям дебит. Направил съм си и автоматизирана система за поливане с таймери. За сега работи на 2 кръга но ще правя още.
stoycho.dadao - специалист
всичко за напояването го взех накуп от магазин който се намира между повдив и труд.по скоро съвсем преди труд.до колкото си спомням моите бяха от най скъпите и бяха по 24 лв.от хипермаркетите не купувай нищо за напояване.някои неща са с пъти по скъпи от специализираните магазини.
manobg - специалист
stoycho.dadao написа:
всичко за напояването го взех накуп от магазин който се намира между повдив и труд.по скоро съвсем преди труд.до колкото си спомням моите бяха от най скъпите и бяха по 24 лв.от хипермаркетите не купувай нищо за напояване.някои неща са с пъти по скъпи от специализираните магазини.
Като идвам по магистралата от Пазарджик за Пловдив свивам към Карлово нали така? И къде точно се намира този магазин има ли някакви отличителни белези ? Нещо в интернет имат ли ?
Snejina - специалист
Явно вече си решил,но според мен градината ти ще бъде непълна без дървета. Аз пък мисля че не е нужно в градината си да имаш задължително овошки... Има страхотни декоративни видове,такива които менят цвета си според сезона например- едно две от тях,комбинирани с някои интересни храсти ще допълнят това което си замислил... Помисли си ,съветвам те да разгледаш в нета снимки на декоративни градини и да видиш колко хубаво може да стане с едно две дръвчета ,посадени на правилното място.. :)
от магистралата тръгвате към карлово,след около 1 км.виждате отляво бензиностанция лук ойл.точно преди бензиностанцията е магазина.казвате какво искате да стане и ще ви кажат какво ви трябва.
manobg - специалист
Много благодаря, скоро ще отида да видим какво ще измислим.
manobg - специалист
Може ли да попитам с какво захранваш електромагнитните вентили на 24V AC ? И евентуално каква им е консумацията, защото никъде не пише.
нямам винтили.всички пръскалки са на един кръг.имам кран с който ги спирим всичките когато искам да ползвам вода от хидранта.
manobg - специалист
А кой полива, когато теб те няма там? Не си ли направи автоматика ?

Тема "нашата нова градина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: