• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
emil_v r - майстор
Da ma smqna na pastata и отхлупване на капаците може да се окаже по- смъртоносна от удар с гумен чук .
Според мен , който е отхлупил лап/топ , все го е носил на сервиз след това.
naB4o - специалист
Е моя го отворих, защото се беше задръстил от прахоляк и гипс :D хаха скоро прави 2 години, и нищо му няма :) и още нещо повечето лаптопи се отварят от отгоре ;)
stefan_gb - специалист
emil_v r пак си писал много пиян :lol: ,dido_boi има разклонители за USB не ти трябва друго .....
Еклектик - специалист
Процесорът вдигаше до 86 градуса , а видеокартата при сериозно конвертиране до 100, след което лаптопът изключваше. Който има средни познания по електроника може сам да си реши проблема. Внимателно отваря капака под вентилатора и радиатора. С въздух, може и "круша" за продухване на обективи или пък баналните гумени детски клизмички, продухва фините ребра на радиатора. С фенерче поглежда дали всички канали са отпушени. Ако има фин прахолях за предпочитане е със лентичка от парче стара целулоидна лента да разkара сплъстяванията. Използва се и фина четка за грим. Продухва се отново, може накрая и да се дръпне внимателно прахоляха с накрайника на прахосмукачка. Ефектът е удивителен - температурите се смъкват с 40 градуса. Ако лаптопът не е непрекъснато в движение на всеки от ъглите може да се постави вакуумче от четките за зъби Астера. Омекотяват вибрациите от помещението, а и държат корпуса на 3 см над повърхността на масата, с което подобряват топлообмена.
tehribo - специалист
emil_v r написа:
А мисля че ще ги объркаш понеже съм фаталист. :evil:
:lol:
emil_v r - майстор
Объркал ги е , защото не писа за резултата :-D :supz:
Оо йессс ! :-D
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
Най-доброто за целта е зарядното на СониЕриксон от по-старите модели: Т100,Т230,Т610,Т630 - много са с едно и също.
То осигурява стабилни 5 волта.
При 400мА - пада до 4.9 волта.
Буксата му е малка - габарити - 8х6мм.
Виж атача.
Новите модели зарядни също може и да стават, но не съм ги мерил.

Прикачен файл

6861597.jpg
6861597.jpg (12.34 KиБ) Видяна 3739 пъти
mosferatu - напреднал
Nokia, най- новата тънка букса- зарядно 5V/350mA- би трябвало да стига. Освен това USB дава 100mA, така че е достатъчно. Има и адаптери за зареждане на USB плеъри за стотинки от ebay или за левчета по магазините.
Иначе устройствата вършат работа ако лаптопа дърпа въздух отдолу и перката/ перките са под отвора, от който черпи въздух. Ако вкарва въздух през клавиатурата нямат шанс. Зависи от случая. Най- добрия начин ако дърпа отдолу е да се направи поставка с вентилатор точно под прозорчето или перката, която охлажда лаптопа. Може да се направи от плексиглас, пластмаса, дърво и т.н, като се ползва инвертор 5 към 12V за вентилатора ако се ползва USB или друг 5 волтов източник, ако имаш адаптер 12V- директно.
  • 1
  • 2

Тема "Може ли с адаптер да се захрани охладителна подложка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: