Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kuuuuuul - майстор
Напълно подкрепям cacho слагай подово сега е момента а и вложението е минимално,спалнята може да я оставиш така.
kuuuuuul - майстор
filmatoplo има впредвид тем. на топлоносителя/водата/ а не на пода :!:
filmatoplo - майстор
45 градуса в тръбите, не на пода. Пода ще загрее до 25-27 гр в хола а в баните 28-30 гр . А ма нека не объркваме човека -с камината не може да работи в режим нискотемпературно -ще се спука от конденз. Ако реши да окичи камината с 3 вентила и акумулиращ съд става . 30 -Градуса -това да нее термопомпа или кондензен котел.Емоз -драсни една схема с химикалката и ми покажи режима на работа на камина със средна температура 65 гр , после продължи ти с градусите -подаваща 30 връщаща 25 -колко ще се връща в камината . Има ли постоянен режим 65-25 .
subzero - специалист
хора не се караите за подовото :) аз днес си пуснах тръбите за радиаторите и няма да правя подово поне за сега :) вижте по схемата как съм го направил и ако има нещо казваите докато не съм почнал да лея пода :-D

Прикачен файл

парно.jpg
парно.jpg (55.04 KиБ) Видяна 2942 пъти
subzero - специалист
това не е проблем все още мога да го оправя :) а какъв е проблема ако са под вратите? а има въпрос към разшерителния съд, така както съм го свързал нали няма да имам някакъв проблем с него :)
filmatoplo - майстор
Няма проблем под вратите , нали са в гофрирана тръба с отличителни цветове червен -топло ,син-студено . Дет се вика през стените е по опасно и по трудно за ремонт при нужда .
Takezo Sensey - модератор
Моля някой да му обясни на subzero , кое как и защо ...

Що е колектор, колко е фи 16 , къде да е разширителя, колко да е голяма камината да не кажа котела ... 5 радиатора и един бойлер са си множко и за най-мощната камина.Има мерак момчето, а май само с мерак не става .Да не стане тъй га дойде време да се грее да преправя всичко и да се чуди :"Що пък не грее системата ... "
subzero - специалист
добре де защо никои неиска да дава идей и да изказва мнения по моята система ? вчера ми казаха че така както ми е системата няма да стане и че трябва да премахна бойлера от системата защото той е 6 квт! в тоя форум има доста хора които разбират мн от отоплителни системи защо никои не ми го каза това ? а и като четох из форума на мн места попадна че РС трябва да го вържа на студената линия след лирата а аз съм го дал да е на топлата, това така ли е ? моля даваите идей и мнения за да ненаправя някоя беля :sad:
bad to the bone - специалист
...
Последна промяна от bad to the bone на ср ное 11, 2009 9:42 pm, променено общо 2 пъти.
Antonii - майстор
subzero написа:
вчера ми казаха че така както ми е системата няма да стане и че трябва да премахна бойлера от системата защото той е 6 квт! ...
Това че бойлера ти е 6квт незначи, че трябва да се махне.
Първо защото като ти потрябва повече топла вода винаги можеш да спреш някой радиатор, и второ това не е постоянен консуматор(с други думи като загрее отпада като такъв).
В съвременните отоплителни системи в белите държави по този начин се пести инсталирането на източници с по-големи топлинни мощности от необходимото, което неможе да се каже за нас където се преоразмеряват излишно нещата.

Тема "питане за пускане на тръби за парно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: