• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
svetliopi44 - Чирак...
Ще се радвам ако тук могат да помогнат конструкторите с мнение
Сградата е нова на 5 етажа ... има акт16 и всичко ... клиентат е на партер ...под него има подземни гаражи ... Апартамента на клиента граничи с 3 гаража надземни и са залепени до неговия апартамент... разделя ги гредостена ... идеята е да се направи отвор за врата в гредостената за да се обединят с гаражите които ще се ползват за офис и в момента нямат никакъв санитарен възел ... идеята е тук да не проявяваме самодейност а да се помисли чрез укрепване и др. да се вземе най правилното решение ... ако има човек който може да направи конструктивно предложение да пише ... нищо няма да е без платно ... но АКО е възможно това искаме да се узакони ...
Предварително ви казвам че конструктора на обекта не иска да говорим на тази тема (не знам защо) .Съгласни сме на всичко ... допълнително укрепване ...колони ...трегери каквото трябва ....искаме да е направено като хората и законно ... Благодаря ...

Прикачен файл

DSC00517.JPG
2 етаж (над нас)
DSC00517.JPG (116.86 KиБ) Видяна 3179 пъти

Прикачен файл

DSC00516.JPG
DSC00516.JPG (118.86 KиБ) Видяна 3179 пъти

Прикачен файл

DSC00515.JPG
подземни гаражи
DSC00515.JPG (121.3 KиБ) Видяна 3179 пъти
emil_v r - майстор
Еех, а оворът между K16 i K20 не ви ли върши работа ?

Конструктивно никакво укрепване (м/у нас казано ) няма да компенсира такъв отвор .
Става дума за земетръс , иначе няма пробл.
Констр. за това не иска да говори , иначе опасване с мощни винкели замазва едното око , и с некой лев ..и другото .
Ако го правиш постоянно подкарваш джип , но накрая се натрупва мн, и гориш.
Кажи му на собственико , че е опасно за самият него.
svetliopi44 - Чирак...
emil_v r написа:
Еех, а оворът между K16 i K20 не ви ли върши работа ?

За жалост не върши ... не е в нашия апартамент ...
Ами питаме иначе и гаражите и апартамента се обезсмислят ... а отначало друго са му казали :evil: пък сега се дърпат ... аз знам че няма начин да няма начин от долу под гредостената са колони 50/25 и трегер... не е цяла стена ...
emil_v r - майстор
е отдолу не е плътно понеже е под кота О , и там терена наоколо играе роля да поема страничните усилия .
Над О тва е шайба която поема страничните хор. усилия , които са само при зем/тръс :-D . Баш на вашето ниво са най- големи , и укрепват цялата дзграда в едната посока .

Ако зависи от мен с/у 3к сф.лв. ще подпиша каквото и да било.
По- принцип конструктора като знае колко сме неграмотни изпълнителите преоразмерява сичко х3 пъти .
Ние скапваме сичко х2 пъти , така , че има резерв , и според мен може да се пробие отворът .
Пробвайте на 2 000 лв дали кълве .
svetliopi44 - Чирак...
emil_v r написа:
По- принцип конструктора като знае колко сме неграмотни изпълнителите преоразмерява сичко х3 пъти .
И аз така мисля и на това се надявам ...
Плащането не е проблем ... но сме попаднали на човек дето пари не ще ,или не е сигурен в това дето е проектирал
emil_v r - майстор
Тогава слушааай мойта командааа !
Изкъртете отворът събота , или неделя , и поставете сички пред свършен факт .
Може да стане и безшумно , и само аз знам как .

Ситуацията коренно ще се промени , и се ще се оправите според действията на врагът.
Докато мъдрите се намъдруват , .... лудуват.
Лично на теб ти трябва повече безотговорност , сега сме в преход , и безотговорните печелят . :wink:
svetliopi44 - Чирак...
Знам за такъв случай и то на скоро ...
Човека самоинициативно е направил врата в шайба и го осъдили ... и тук е големия смях ...иззидали всичко с тухли ... :lol: като кажат че няма да е дупка няма да е ....нищо че тухлата не върши работа ...
zdravko_dimitrov1986 - специалист
Сега недей прави глупости.
Това е 5 етажна сграда с огромно тегло - не може да си пробиваш отворчета, където си поискаш.
Лично според мен - евала на проектанта, че не ви разрешава.
Тамо където искате да къртите, отгорното ниво се насажда колона - ако изкъртите гредостената къде аджеба ще се насади тази колона.
К7 какво и нея ли мислите да къртите.
Под гредостена какво да разбирам - греда, която преминава в стена над кота +0.10.
Може да се посъветвате и с друг конструктор, но не къртете на своя глава.
Аман от такива самоинициатори.
zdravko_dimitrov1986 - специалист
И за да покажа колко глупаво нещо се каните да направите ето една страшно относително, и доста приблизителна сметка за теглото на плочите /само на плочите над кота 0.00
Приемам, че имаш още 3 плочи с размери 14 на 14м - 196м2.
Като го умножиш по 3 - се получава 588м2.
Това го чуквам по 16см дебелина /поне така го виждам от чертежите де/ и се получава приблизително 94 кубика бетон.
При тегло на един кубик около 1800кг /доста приблизително/ се получава 169 тона/ пак приблизително/.
Това тегло само от бетон и то само от плочата.
Примема да имаш по около 40кг арматура на М2 / това е доста малко, като се вземе в предвид как пхроектират днешните проектанти/ и се получава, че от арматура за тези трите плочи имаш 588х40кг което е равно на близо 23.5 тона желязо.
Това само плочата, без греди.
Или общо се получава над 190 тона. Това без греди, колони , шайби, стълбища и др. такива елементи.
И вие сте тръгнали да къртите конструктивен елемент на ниско ниво, без консултации с конструктор и на своя глава.
Това ако го направите е чиста безотговорпнсот към живота на хората.
Идете при конструктор
П.П. СМЕТКАТА Е ПРИБЛИЗИТЕЛНО - НЕ КАЗВАМ, ЧЕ Е ТОЧНА, НО ДАЖЕ Е СМЕТНАТО ПОД МИНИМАЛНОТО.
пОЗДРАВИ
ДАНО ИМАТЕ РАЗУМ.
  • 1
  • 2

Тема "Направа отвор в Гредостена за врата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: