Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
А бе колкото да разделим на две магарета плявата все ще го докараме. Засега ме интересува техническата страна. Щом сме устояли 17 години на пазара, все трябва да се оправим със сметките :)
filmatoplo - майстор
На една сграда 4 етажа собственика продаваше апартаменти с изградено парно с пиролизен котел от мен - който купи апартамент уж да се включи в отоплението и етажа на собственика да се топли без пари .Обаче какво стана - поиска им той вноска абонамент за отопление ,на някой им се стори скъпо -спряха главните кранове в колекторната кутия ,махнаха тапите от другата страна на колектора и си включиха печки Прити с водна риза . :lol: А той си мислеше че няма къде да мърдат .
Ами значи някой не може да си направи сметката - или той, или те.
filmatoplo - майстор
Според мен те , понеже сега пак си плащат дърва плюс хамалогия . Котела Атмос -50 ,снабден с 4 пътен вентил и контролер следящ и външната температура цяла зима си подава топлина .Котела постоянно е на 80-85 а към етажите праща колкото трябва -ал радиатори с херц вентили и термоглави.Към 800 лева излизаше на етаж -ха сега някой да каже скъпо ли е за сезона .
То е ясно, че с котела е по-удобно за всички, но може да им е казал висока цифра, или пък те са сметнали така. Но важното е, че винаги могат да се върнат.
filmatoplo - майстор
Прибързаха преди да се пусне инсталацията -щото 10 кубика дърва били 600 лева - айде някой мен да ме топли с 200 лева повече ,ще му платя за 2 зими напред.
filmatoplo - майстор
Тия топломери на Техем нямат ли си бронзови холендри за лесен монтаж-демонтаж -като водомерите :wink: .

Тема "Дялово разпределение на топлина при локално парно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: