• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
stanetzz - специалист
rulom написа:
.....и един мармот завива шоколада в станиол :-D

Хубаво е, ако го плесна това някъде по Дунава и да си прекарвам там уикендите :)
Мебелите и жената с детето в цената ли са включени :?
Направо може да го плеснеш на някой шлеп, и да си го разнасяш насам-натам. :)

Иначе това като гледам може да издържи и на 8-ма по Рихтер, и май това е основното му предимство.
А, и още едно- тия високите контакти са идеални за включване на климатици.

Едит: Ей сега видях и луминисцентната лампа в хола. Малииии....
mim - специалист
на мен ми изглежда като някакъв кошмар това
то по-тясно от нашето епк 74 квадрата :-D
да не говорим за огромните ми прозорци и "високите" ми тавани в сравнение с това тук
изглежда евтино
след 2 години ще изглежда още по-евтино и колибесто
то мебелите вътре с електроуредите сигурно струват повече

хрумват ми няколко удачни приложения:
ако си срутил старата къща и трябва да живееш в нещо докато строиш и да ти дойде по-евтино от наем за тия квадрати за 2-3 години, и да си наблизо до строежа за надзор на бригадата :-D
за виличка за уикендите, при положение, че се прекарва повечето време в хамака под асмата на двора :-D
за бунгало край морето
Това е чудесно изпълнение!!! Аз лично търся точно такъв тип.
Единсвеното което на мене не ми харесва е цената! 40 000 лв. според мен е завишена двойно. Иначе то панелка в Ихтиман е 10 000 лв. - по магистралата няма и 30 минути до Орлов мост.
Че от вън прилича на Фургон - ми прилича си. то и един панелен 4стаен в Дружба ако се пльосне така от вън, ще прилича на фургон.
Колкото за контактите явно наистина са сложени от горе с цел - Климатика на първата снимка е включен точно там. Ако се вгледате в другата снимка има и контакт от долу до дивана.
Да снимките може да не са в "перспектива" и изглежда ниско, - но като гледам хората в Кухнята над тях има достатъчно място да не се блъскат в тавана. Колкото за външните снимки, явно от странта на улицата наистина няма прозорци, но на вътрешните се вижда че има доста голям прозорец.
Аз абсолютно харесвам този тип къщи, не само за Вила но и за живеене. В крайна сметка 74 кв са си 74 квадрата от вътре. От вън че прилича на фургон кво значение има. Значи в Германия (ЗАПАДНА) има цели квартали с такъв тип къщи. Собсвеност са на един човек който ги дава под наем. От вън са накичени със цветенца и други екстри и не може да се забележи, че по същество е Фургон. Ако стените са достатъчно топлоизолационни, защо да не се живее.
БТВ искам да попитам, коя от всичките фирми "строи" такива къщи?
Малко повече инфо???
todor_velikov - специалист
браво ,сега в кризата ако човек иска да си купи апартамент за малко пари ,по-добре да си сглоби една такава барака за инструменти и да живее :lol: ,ама то трябва и терен да имаш :?

имало и изобретателни хора на тоя свят ,според мен по-бива за офис на някой строеж :ducken:
prascho - майстор
При използване на подходящите материали този тип къща се доближава в пъти по-близо до възприятието за пасивна къща от социалистическия "бункер-панелка". Колкото до външната обстановка далеч по-приятно е да живееш самостоятелно в подобно здание върху терен отколкото да си наблъскан под един покрив с още 20 семейни говеда като теб. Поне ако падне стената няма да те убие ;) . http://www.chambersz.com/index.php/cont ... 13067/136/ .

П.С. Не коментирам цената тъй като не съм запознат с пазара.
vlad0 - специалист
Не мога да кажа че ми харесва, нито бих си купил подобна къща, но ако я сравним с панелно жилище е в пъти по-красива и удобна. Една панелка ако е 40 хил. евро/колкото струва в отдалечен столичен квартал/ по-добре да си купиш едно местенце 250-300 кв.м. в някое близко селце и да плеснеш едно такова къще от горе за същите пари. Двете неща - дворче с къщичка и панелка в Обеля са несравними!
masterrichi - специалист
по мои груби сметки тази така наречена къща трябва да струва максимум 15000лв.Не отговаря на никакви норми за височина,енергийна ефективнос ,безопастност и т.н.Добре че около вас има други сгради да ви предпазват от вятъра ,щото при силен вятър не ми се мисли какво може да се случи при тази лека кострукция.Тази къща 45м2 я правих на клиенти за 18000лв. без фундамента със стени 20см.дебели с двойна изолация.Вие направете сравнение

Прикачен файл

къща 45м2.jpg
къща 45м2.jpg (91.28 KиБ) Видяна 4825 пъти
kuuuuuul - майстор
стени 20см.дебели с двойна изолация.

Ми то стени почти няма,така че колкото и да са дебели все тая.Иначе първата *къща* е идеална за виличка,но цената и на мен ми се струва двойна /за човек който може сам да си направи/
masterrichi - специалист
За такава стена говоря

Прикачен файл

2009-06-30_163008.jpg
2009-06-30_163008.jpg (49.86 KиБ) Видяна 4912 пъти
n.nikoloff - специалист
Хм! ... греда с широчина 95 мм ??? Вата 100 мм ??? И това за външни стени ли? и тези 95 мм са дебелина на опорна конструкция??? Който си поръча бунгало с тези параметри да си поръча и един параклис и да си пали редовно свещички (ако е християнин, де).
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "къща за 2 дни" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: