Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
кака Лара - специалист
малииии, цял месец не съм писала....
а мислех, че ще нахвърлям 'готовия материал' за ден-два....
да взема да разкажа за тавана днес,а?

както казах и преди, не случих на мазачи и така окъкаха мазилката, че все още ми седи пукнат прозореца от търкането на варо-циментовия разтвор, за нивелация както се вижда дори не говоря, но това го разбрах на по-късен етап.
та да карам по хронология....първоначалната идея беше да не правим таван, да остане на шпакловка примерно, но след като кабела за осветлението след мазилката си остана омотан в единия ъгъл решихме, че за времето за къртене и шпакловане ще спретнем нещо от картон.
Първия път винаги е труден. С мъжа ми бяхме правили няколко стени до момента, ама тавана си е друго....Или поне така се оказа.
Изчетохме де що има из форума и се почна.
Профилите ги поставихме лесно. Още тогава обаче лъснаха неравностите на мазилката - в двата края на стената профила опира плътно, по средата остават 4 см! Сложихме окачвачите и се почна идилията с картона.
Някъде тук из форума имаше вметната забележка - не забравяйте да огънете всички краища на всички окачвачи! Е един не сме го видели - и лъсна...Първо се появи като голяма подутина, решихме да я поразровим, за да разрешим мистерията що е то.... Е разбра се.... :lol:Оставихме си го за спомен - паметник на сговорна-дружина-планина-не-вижда.
Малко снимки:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

В хода на лепенето на плочките решихме да повдигнем малко коритото на душкабината.

ИзображениеИзображениеИзображение

и малко фугиране на пода (не се стърпях да изчакам майстора, много се вдъхнових от темата на SHL :lol: )
ИзображениеИзображение
asinka - специалист
ехоо, какич, докъде стигнахте?
Давай да я видим таз баня довършена!
кака Лара - специалист
Малиии, как съм занемарила темата :)
Ама от бач не остава време.
Асинка, джунджурите не сме сложили в банята, ама иначе е готова. Сега гледаме да стегнем другото най-ползвано помещение, има мат'риал, ще гледам да допълня 'пътеписа' тия дни.
Делян - специалист
Кака, какво използвахте, за да вдигнете пода на душа? Че и аз мисля да правя нещо такова - евентуално с Итонг и хидроизолация. Но като му дойде времето ще питам тук във форума :?:
И не каза майсторите как точно оакаха мазилката. Трябва наистина да си майстор, за да не я направиш като хората...
кака Лара - специалист
Деляне,
май с Итонг го зида майстора, но ще питам и ще ти потвърдя. И върху него пак хидроизолация (имаше и върху замазката, тогава такъв праг не предвиждахме).
А за мазилката....Ще снимам кухнята, умишлено я оставихме на груба мазилка, пича дето ще сглобява така пожела, сам ще се убедиш колко майсторлък е нужен :lol:
кака Лара - специалист
Обещах ъпдейт :)

Банята - остана да се сложи единствено огледалото и да се купят ония малките джвъчки за тоал. хартия, хавлии и т.н. Малко отзад напред караме нещата и веднага щом изкараме прахоляка от вкъщи, обещавам да изчистя пак прословутата баня и да постна официални снимки. Важното е, че вече си имам зеленинка на прозореца и си върви отлично :-D

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Следващото по план беше едно голямо помещение, което хем е кухня, хем трапезария, че и хол. Мислех, че 9 месеца пак ще избирам цвят на кухненските шкафове, но спонтанно се роди цветовото решение (съжалявам за светкавицата, в тъмното толкова може мойта щракалка)

Изображение

Купихме и теракота за кухнята, почти толкова спонтанно и след 2 дни ровене из форума, мъжо, който никога не беше лепил плочка през живота си, го метна. Според мен стана идеално, сигурно има кусури, ама на нас си ни харесва, със сигурност стана по-добре от работата на професионалиста в банята. А пък и аз задобрях с фугирането, сигурно и на това се дължи част от резултата :lol: Докато помагах на моя майстор обаче, осъзнах че имам психо проблем със съчетаването на цветове, който води до тиха маниакална депресия (разбирай на тия плоскости бордо и сиво какъв цвят да сложиш на стената, така че хем да пасне в кухнята, хем да стои добре и в трапезарията и хола). Костваше ми само 2 седмици и 3 скандала, но вече нямам търпение да сглобят кухнята и да видим крайния резултат.

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

На мъжо май му хареса да лепи плочки и оправи и коридора. Фугирането - пак от мен.

ИзображениеИзображение

Поставихме ламината в хола и трапезарията, вратите вече са лакирани, сега чакаме еладжията да си затвори кутиите в коридора, за да боядисаме и там, така, че скоро пак ще се включа.
asinka - специалист
Страшни са плочките в банята, и цялата баня си е супер!
А кръглото предверие, каква е идеята за него?
Има голям потенциал, ще ми е интересно да видя какво ще стане :)
Делян - специалист
Браво, наистина става перфектно. И най-хубавото е, че си го правите сами. Тогава удовлетворението е наистина върховно. Чакаме още снимки...
ribnikolaevi - майстор
А защо се наложи този постамент при душ-кабината? Заради канала ли, или има някаво предимство?
кака Лара - специалист
Благодаря! Наистина каквото и да си правиш сам, дори и да не е перфектно, удоволствието е незаменимо!

Асинка, арката представлява вход към хола. По план си беше цяла стена с врата, но зидаря ми подхвърли идеята и така наистина се получи по-просторно - хола, трапезарията и кухнята реално са едно помещение (35кв). Апартамента на брат ми на долния етаж има същото разпределение, но той си остави стената с врата и честно казано изглежда доста по-стиснато отвсякъде. Имам няколко идеи за самата арка, ама реализацията - някой друг път, сега по-важното е да се нанесем.

ribnikolaevi, прага на душкабината също беше хрумване в движение, няма никакво практическо приложение. Гледахме единствено да е широк поне един път и половина крака на мъжа ми, за да няма инциденти.

отивам да поснимам още :-D

Тема "вкъщи ( to be continued....)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: