Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Chon - напреднал
Здравейте на всички,ето ме и мене вече във форума,много се радвам че вече имам регистрация :o
та да си дойда на въпроса
започнах да правя ремонт в моята стара панелка и както много хора избих стената под вратопрозореца и преградих терасата.Сега искам да изместя радиатора под прозореца и реших че ще ми е най удобно да пусна тръбите за радиатора по пода,изкопах канал купих тръби Ф16 с Al вложка купих и AL радиатор но едни майстори ми казаха че трябвало да има наклон на тръбите от щранговете към радиатора(за входната вода) и от радиатора към щранга (за изходната).
Моля по запознатите с монтиране на радиатори да дадат мнение защото според мен водата на парното има налягане нали се качва чак до четвъртия етаж за какво трябва да давам наклон на тръбите. :sad:
И въобще ще има ли проблем ако си пусна тръбите по пода ,купил съм си и " гофри "
Chon - напреднал
Благодаря
От тези майстори се отказах преди дни,пообиколих магазините за радиатори видях как стават сглобките и реших сам да си ги монтирам.Дайте съвет за извивка на 90 градуса с коляно или да си купя пружини за извиване имам да правя 4 извивки които ще останат замазани, и още нещо някой знае ли от къде в бургас мога да намеря различни размери куки за закрепяне на радиаторите и добър ли ми е избора на глиндери купих си helios H60 15 бр за помещение 20кв.м изолирано вътрешно с южно изложение и 10 бр H 60 за помещение 12 кв.м с подобни параметри
Todor - специалист
мисля,че на самия радиатор се дава наклон. :?
filmatoplo - майстор
Магазин на Екотермал -на фердинандова , има куки с фишери -пробиваш отвор ,буташ фишера и навиваш куката .Може с 3 куки на радиатор -2 отгоре 1 отдоло или с 4 .
Chon - напреднал
Топлофикация ще топли,вече намерих крепежни елементи и днес ще ходя да ги монтирам
pac_ - специалист
Chon написа:
Здравейте на всички,ето ме и мене вече във форума,много се радвам че вече имам регистрация :o
та да си дойда на въпроса
започнах да правя ремонт в моята стара панелка и както много хора избих стената под вратопрозореца и преградих терасата.Сега искам да изместя радиатора под прозореца и реших че ще ми е най удобно да пусна тръбите за радиатора по пода,изкопах канал купих тръби Ф16 с Al вложка купих и AL радиатор но едни майстори ми казаха че трябвало да има наклон на тръбите от щранговете към радиатора(за входната вода) и от радиатора към щранга (за изходната).
Моля по запознатите с монтиране на радиатори да дадат мнение защото според мен водата на парното има налягане нали се качва чак до четвъртия етаж за какво трябва да давам наклон на тръбите. :sad:
И въобще ще има ли проблем ако си пусна тръбите по пода ,купил съм си и " гофри "
Каквото и да правиш не оставяи резбови фитинги в пода и в замазки!Ще потекат и ще имаш проблеми после с течовете!
vpa - специалист
Както каза колегата - резбово съединение под/в замазка/мазилка НЕ. А за пружина да купуваш не си заслужава за 4 сгъвания, вземи едно парче тръба поогъни я на ръка така докато усетиш и да видиш кога се пречупва и си направи огъванията. Ко ти пука че ще са с по-голям радиус, ще поизкъртиш малко и готово. Не се притеснявай за наклоните - обезвъздуши хубаво и си готов за зимата, а и бройките глидери са добри не се притеснявай - действай смело.
Huhavela - специалист
Никакви наклони не ти трябват.Пускай тръбата и не се плаши!
Huhavela - специалист
Todor написа:
мисля,че на самия радиатор се дава наклон. :?
Радиатора трябва да е хоризонтален.
Chon - напреднал
Благодаря на всички ви,монтирах радиаторите но просто не ми оставаше време до сега да пиша.Направих както каза колегата с тръбите - усуках ги на ръка и стана перфектно, радиаторите си ги сложих хоризонтално вече тествах системата - няма течове :-D

Прикачен файл

P70101621.JPG
P70101621.JPG (60.54 KиБ) Видяна 11192 пъти

Прикачен файл

P70101611.JPG
P70101611.JPG (59.83 KиБ) Видяна 11192 пъти

Тема "съвет за монтиране на радиатор в панелка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: