• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
ALEXONE™ - специалист
Сегашната ми кухня, ще стане баня. Пода е гредоред с дюшеме, евентуално ще има ъглова вана, душ кабина, тоалетна и мивка. Въпроса е дали да сваля дюшемето и да отлея тънка плоча преди гранитогреса или натраво върху него да се направи замаска? Трябва ли да се отлее плоча?
Какви материали да се използват за хидро-изолация на пода?
miroslav_kn - специалист
слагаш от плътния политилен на пода като надстърча по стените с до 5 см. Отгоре правиш армирана циментова замаска 5 см. и като изсъхне замаската лепиш гранитогреса. :)
ALEXONE™ - специалист
miroslav_kn написа:
слагаш от плътния политилен на пода като надстърча по стените с до 5 см. Отгоре правиш армирана циментова замаска 5 см. и като изсъхне замаската лепиш гранитогреса. :)
И това ще издържи напълнена вана 200 литра?
Не ми се вярва, звучи несериозно.
housedoktor - майстор
А как мислиш са английските бани ? дюшеме ...Имаш и друг вариант сложи под замазката водоустойчив шперплат завинтен за дъските, над него армиран полиетилен,както ти казаха ..
Последна промяна от housedoktor на вт юни 30, 2009 7:59 pm, променено общо 1 път.
ALEXONE™ - специалист
housedoktor написа:
А как мислиш са английските бани ? дюшеме ...Имаш и друг вариант сложи под замазката водоустой1ив шперолат завинтен за дъските, над него армиран полиетилен,както ти казаха ..
Честно казано не съм се къпал в Английска баня, а не искам да отида на гости с ваната на първия етаж, за това и се допитвам до вас.
lenko71 - специалист
По-вероятно е да слезеш на първия етаж ако махнеш дюшемето и направиш "нещо като плоча"
laki1968 - специалист
miroslav_kn написа:
слушай колегата,така се прави....ама ако искаш може и да си усложняваш живота както си щеш :-D
ALEXONE™ - специалист
Ок благодаря на всички Ви за отговорите.
Поздрави. =D>
chapara - майстор
Много зависи дали отдолу има черно дюшеме.Можеш да подбиеш в стените тръби от скеле(цол и половина),по тях заваряваш арматура,правиш земновлажен бетон ,който наливаш(с цел да не потече водата надолу).Така вече си пренесъл товара върху стените.Предварителни може да си поставил канализацията,за да не вдигаш нивото наново с замазки,а при добър майсторлък,дори можеш да си дадеш наклоните и да лепиш директно подовата настилка.Дано съм бил достатъчно красноречив,лично аз съм правил не едно такива изпълнения и няма никакъв проблем.Успех в начинанието.Върху бетона Cerezit CL 51(течна изолация) и Cerezit CL 152(изолативна лента по ъглите)
ALEXONE™ - специалист
chapara написа:
Много зависи дали отдолу има черно дюшеме.
И това е вариант, само това в цитата не го разбрах.
Благодаря.
  • 1
  • 2

Тема "Пода на банята, смяна на дюшеме и полагане на теракота" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: