• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Делян - специалист
Здравейте майстори по професия и по неволя :-D
Захванах се и аз с едни ремонти - ум да ти зайде. Досега почти всичко сам си правех, но с тръбите на парното ударих на камък. С тях не искам да правя експерименти, затова търся майстор от Варна. Става въпрос за тръби с алуминиева вложка. Друга информация не мога да дам, защото надписите по тръбите са изтрити, но шублера показа външен диаметър 16мм. Та тези тръби трябва да се удължат с по около 1.5-2м, тъй като преместих стената на банята. Сложил съм и снимка - червената черта показва докъде трябва да отидат. Чакам предложения (в темата или на ЛС), защото наистина ми е спешно.
Благодаря.

Прикачен файл

trybi_parno1.JPG
Това са прословутите тръби, които трябва да отидат до червената черта...
trybi_parno1.JPG (29.46 KиБ) Видяна 3908 пъти
lenko71 - специалист
Е какъв ти е проблема - купуваш две муфи, две колена, малко тръба и си ти...и да не забравиш да сложиш изолация на тръбите.
Делян - специалист
Лесно ти е на тебе, когато си го правил :wink: Дай поне някаква насока - какво представляват тези муфи, колена и т.н., какви модели, какво п-во, други особености при монтажа. Иначе предложението ми към майсторите си остава.
Стефан - майстор
===
Последна промяна от Стефан на съб юли 04, 2009 7:49 pm, променено общо 1 път.
lenko71 - специалист
Там където се продават такива тръби има и съответните фитинги. Едва ли ще имат нещо против да ти помогнат ако не знаеш какво точно да купиш. Иначе самия монтаж е елементарен. Като видиш частите, сам ще се убедиш
naskov - майстор
Делян написа:
Лесно ти е на тебе, когато си го правил :wink: Дай поне някаква насока - какво представляват тези муфи, колена и т.н., какви модели, какво п-во, други особености при монтажа. Иначе предложението ми към майсторите си остава.
Тъй като връзките ще ти останат в замаската задължително ползвай маркови фитинги. С китайски е въпрос на време да ти протекат. От БГ ТЕРМ можеш да купиш италианските NTM или ТIEMME. До сега с тях съм нямал проблеми. Там ще ти обяснят как става
filmatoplo - майстор
Точно така ,има едни готини фитинги с отворче на гайката -адаптора -разглобяеми -много са качествени. БГ Терм или Ерато ги продава .
Делян - специалист
Да, в БГТерм ходих по друг повод, така че ги знам къде са. Ще отида и ще попитам. Благодаря на всички за помощта. Ще викам неволята...
Между другото, дайте идея - прехода от пода към стената как трябва да стане - с директно огъване на тръбите или да слагам преходи - ъгли. По принцип нямах намерение да вкопавам тръбите в тухлите, а само мазилката да ги покрие.
Последна промяна от Делян на пет юли 10, 2009 7:49 pm, променено общо 1 път.
naskov - майстор
Делян написа:
Да, в БГТерм ходих по друг повод, така че ги знам къде са. Ще отида и ще попитам. Благодаря на всички за помощта. Ще викам неволята...
Между другото, дайте идея - прехода от пода към стената как трябва да стане - с директно огъване на тръбите или да слагам преходи - ъгли. По принцип нямах намерение да вкопавам тръбите в тухлите, а само мазилката да ги покрие.
Стефане, извинявам се, но не съм роден научен, като теб... :evil:
Без колена, просто огъни внимателно тръбата и гледай да не се пречупи
filmatoplo - майстор
Аз си имам пружини вътрешна и външна , ползвам предимно вътрешната .Но без пружина леко-леко става ,изкърти повечко така дъгите ще се скрият а навън ще се покажат прави очастъци. За Екотермалска лира растоянието център-център на двете тръби точно 42 см. :)
  • 1
  • 2

Тема "Търся майстор от Варна" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: