Всички имаме коли, нали ?
didosan - напреднал
Има ли някакъв шанс да боядисъм колата без да я вкарвам в камера(Имам помещение обезпрашено)и боята да стане добре или ще стане както се изрази един майстор ..."на гомно"
laki1968 - специалист
ела у наше село...комшията боядисва колите направо на улицата и зима евтино :-D
didosan - напреднал
Аз съм мераклия и искам да си я направя сам...Само дето незнам еи такива тънкости .Какво ще стане ако я боядисъм без камера .Дали влакнестия кит ще се напука и такива глупости .Та ще станели кофти ако я боядисъм без камера.И ако някой е навътре в нещата да обясни тази камера точно за какво я използват че всеки ми казва различно ...
evdoki - специалист
Камерата се ползва за обезпрашена среда при нанасянето на боя, и предпазва бояджията от отделяните изпарения на разредителите за боите. Кофти ще стане ако останат прашинки по повърхността на боята, но сигурно ще я полираш после така че действай
Няма никаква опасност от напукване на кита
didosan - напреднал
:) Дам и майка казва че за това са колите самоче в момента ...Удариха ме ляво одзад не е фатално само ламарината се огъна греди брони всичко е ок...Самоче аз сум на друг принцип.Правиш ли нещо прави го както трябва.

А да питам за китовете.Аз знам само за влакнест и един такъв"обикновен" ама голям зор е с шкуренето.Също гледах и в youtube.com един чичка след нанасяне на кита го мина с някакво"ренде за кит" стана много лесно.Има ли нещо такова и ако има каде да го намеря ...
По принцип тези неща се наричат : Търкачки , рендета и още ... към тях се слагат шкурки . Те са с различен размер , колкото по-голям е номерът на шкурката , толкова тя е по-финна . Пример P40-Едра , P120 - финна . Като цяло камерата няма почти нищо общо със кита , тя се използва само за пръскане на боя , или за нанасяне на шприц . Това че ще сия правиш извън камера даже е по-добре , така няма да запушваш филтрите и те ще каррат по-дълго време ! Добре е обаче да обезмасляваш преди да китосваш ( да нанасяш кита) защото иначе , има вероятност тои да се напука , и да падне след време . Още не трябва да оставяш да има ръжда , има ли ръжда , кита пак ще се напука . Ако има нещо питаи , гледам че темата е от 2 месеца , така че може и да съм закъснял с отговора ми :) ...

Тема "Черна перла(металик)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: