Мечтата на всяка домакиня
svetlana06 - напреднал
Интересува ме с какво се залепват гърбовете на кухненските плотове - със силикон или монтажна пяна.А също и ще имам ли проблем при монтирането на гърбовете, при положение че горните шкафове са вече закачени, а не искам да ги свалям.Освен това горните кухн. шкафове не са на едно ниво в долния си ръб.
firebrand - специалист
Слагаш големи топки силикон и лепиш смело.
masteradmin - майстор
нещо не разбрах ??? Кухненските плотове или шкафове ? Плотовете не се лепят защото плочките стъпват на тях.
svetlana06 - напреднал
Имам в предвид гърбовете или както се наричат там,които се поставят вместо плочки.
arihtev - специалист
за стената ли искаш да го хванеш ако не си още за плота може да е по добре с винтове и водобранна лайсна
svetlana06 - напреднал
да, искам да го залепя за стената (груба мазилка + латекс), но както писах вече горните шкафове са закачени и трябва да поръчам размер с по 2-3 мм от всички страни по-малко, за да мога все пак да го напъхам някак си.Какво ще кажете-ще стане ли? Или ще трябва да свалям шкафовете? След това фугите ще ги запълня със силикон, защото водобранните лайсни не ми харесват. А ако е с дюбели няма ли да е грозно
milko_do - специалист
с винтове за стената, които после се покриват с капачета като за мебели (има ги в Бриколаж и Практикер)
Emerald - модератор
Е всичко зависи от какъв материал ти е гръбчето. Ако е стъкло- по един начин, инокс- по друг... :?

Изображение
Emerald написа:
Е всичко зависи от какъв материал ти е гръбчето. Ако е стъкло- по един начин, инокс- по друг... :?
Абсолютно ... водещ фактор при гърбовете е тяхното тегло ... ако примерно гръбчето е полимермраморно (което го прави доста тежичко) освен дюбели не виждам с какво друго може да се закрепи ... а и декоративните тапички са си универсалното решение за закриване на малки дупчици :-D, така че "svetlana06" не се плаши толкова от тия дюбели :yawinkle:

Тема "с какво се залепват гърбовете на кухненските плотове" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: