Тук ще поместим информация за всички статии които искате да напишем.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Pooh, лично ти благодаря. Тежко било да си сам воин!
(Хем и без кон)
ribnikolaevi - майстор
Ако може едно уточнение. На снимката се вижда наклонена греда и плоча. Ти кое от двете искаш да махнеш?
Ако е гредата /това, по-масивното/ има опасност конструкторът да я ползва по-малко по-сложен начин и тя да продължава навътре, като има рамково действие или е непрекъсната греда. Тогава ако я бутнеш директно гориш. По всички параграфи - финансови, затовор даже ако има жертви и т.н.
Ако искаш само плочата да пипнеш - има вероятност да е възможно. Но задължително след консултация с проектанта - КОНСТРУКТОР. Тук може да получиш само много предварителна и сурова информация. Ако все пак искаш да я получиш - пусни по-качествена снимка отдалеч на жилището ти и с някоя програмка огради това, което искаш да буташ, "скоса" демек. За да се разбере точно какво те вълнува.
А за това че е недомислена работата съм напълно съгласен. Ама ти къде беше като си го купувахте? Ако отговорът ти е "не разбирам от планове", тогава защо не плати на човек, който разбира да те консултира?! Спестила си 200-500 лева преди, сега питай как да буташ "скоса".
detronik - специалист
Ето слагам още снимки. На втората е очертано кое искам да бутна (не го знам плоча ли е, греда ли е, но по спомен мисля, че е плоча). На първата снимка съм опитала да покажа как ми се иска да се получи, т.е. с колко да се смали долу горе.

Апартамента като го вземахме, този скос вече си беше там. Но ни увериха, че може да се махне и това не е проблем. Не разбирам от строителство, но това "нещо" нито има продължение на долу, нито на горе. Само на нашата тераса е, както и на тази на комшията. Абсолютно е цвъкнато там за "красота"

Прикачен файл

ae___735_.JPG
Ето коя част искам да махнем
ae___735_.JPG (32.67 KиБ) Видяна 7432 пъти

Прикачен файл

ae___735__.jpg
Ето как го виждам да стане
ae___735__.jpg (186.16 KиБ) Видяна 7432 пъти
rockwall - майстор
а какво ще има на мястото, което ще спечелите ?

и аз имам една такава тераска - даже при мен е още по-"измислено", защото скосът на покрива вместо да е хванат с водосточна се излива на терасата ми. Покривът е с ондулин (или там квото се казва) и при дъжд все едно някой хвърля пясък с лопата на терасата.

Всички по-горе са прави, че ако тази колона е сметната и е конструктивен елемент за покрива, можете да си навлечете много повече бели на главата от липса на място за простиране.

Вижте някой познат архитект, проектант - а най-добре тези, които са правили сградата.

Знам, че така звучи сложно, но по-сложно става ако се промени конструкция без разрешително и следващия месец изтряска едно земетресение.

ТОГАВА (дори и да не е във вас причината) ще го отнесете вие.

ПУСНЕТЕ СНИМКИ НА ЦЯЛАТА СГРАДА

(отварям голяма скоба за уверенията за възможни промени след акт 16 : строителите - дори и проектантите им - преди да дадете парите могат да ви уверяват че е възможно и тн, но това не е гаранция, че наистина може да стане. Точно днес гледах една "променена" тераса, която освен всичко скапва фасадата на доста прилична сграда. При вас едва ли промяната ще нанесе непоправими щети на архитектурната идея, но наистина вижте да не изкъртите нещо, което укрепва покрива и цялата плоча.

Първа проверка е да видите дали това, което прилича на бетонна греда е наистина бетон)

На ваше място бих затворил скоса с вратички, а простирането ще преместя по колоните на бъдещия навес

УСПЕХ
detronik - специалист
Рових се, но нямам снимка на цялата сграда. Най-общата снимка е показаната по-долу. И ако тя не помогне, незнам... :? Кажете според вас има ли някакво важно предназначение този скос, че аз не виждам какво.
На мястото няма да има нищо конкретно.
А от фирмата-строител ни казаха, че това е бетон.

Та...?

Прикачен файл

DSC00217.jpg
DSC00217.jpg (168.94 KиБ) Видяна 7387 пъти
кака Лара - специалист
:? Какво ти пречи да си простираш под скос-а?
Или пък затвори скос-а с вратичка и сложи вътре сушилня (ако няма място вътре).
Pooh - майстор
detronik написа:
... Кажете според вас има ли някакво важно предназначение този скос, че аз не виждам какво.
...
А от фирмата-строител ни казаха, че това е бетон.

Та...?
За да е изпълнено, значи има предназначение ... точното предназначение може да Ви каже Конструкторът на сградата. Това, че Вие не виждате предназначение, не означава, че е излишно ... освен разбира се, ако не сте Строителен инженер, запознат с пълната документация и сметки на сградата.

ВСЕКИ бетонен елемент, в монолитното строителство изпълнява носещи функции, което означава, че ВСЯКА преработка, трябва да бъде съгласувана и сметната от констуктор и узаконена от съответните органи!!!

Offtopic:
Не намирам никакво приложение и предназначение на 50% от българският народ ... повечето само ми пречат ... дайте предложение как да се отърва от тях моля ?!
detronik - специалист
кака Лара написа:
:? Какво ти пречи да си простираш под скос-а?
Или пък затвори скос-а с вратичка и сложи вътре сушилня (ако няма място вътре).
Както казах в по-преден пост, ще ме разбере човек, който има подобен скос.

Pooh, няма смисъл да се заяждаш. Наясно съм със закона и каквото и да предприемем, ще бъде законно! И изобщо темата се измести много... :|

Ще се радвам да се включи някой наистина по темата
svetliopi44 - Чирак...
Никой няма да ти каже нищо точно и конкретно щото и те не знаят ... тва конструкторите са особено племе... може и да може ама никой няма да си сложи главата в торбата ... така че забрави и си гледай живота... с уважение... :wink:
Pooh - майстор
detronik написа:
Pooh, няма смисъл да се заяждаш. Наясно съм със закона и каквото и да предприемем, ще бъде законно! И изобщо темата се измести много... :|

Ще се радвам да се включи някой наистина по темата
Извинявам се! Май наистина малко на заяждане го избих, но това е защото самата тема е ... как да го кажа ... неподходяща. Има възможни и невъзможни неща. Това което Вие искате е сред почти невъзможните. Ще се опитам да го обясня популярно:
Всяка конструкция има елементи които отговарят за цялостта й. В монолитното строителство, това се явяват стоманобетонните елементи. По принцип, всеки елемент може да бъде заменен, но не и просто премахнат. което означава, че новият елемент от конструкцията, трябва да понася натоварванията на старият и да отнася напреженията, където ги е отнасял и стария. Цялата тази операция е свързана със сметки и оразмеряване, които най-добре да бъдат извършени от Конструкторът на сградата, защото той е човекът най-добре запознат кое какво носи и защо.
Цялата ми тирада е връщане май към първият ми пост по темата - само и единственно Конструктор може да Ви свърши работа. А Конструкторът на самата жилищна сграда е най-добрията вариант в случая. Извинявам се отново, ако сте се почуствали обидени, но самата мисъл, че на хората им хрумва да къртят всичко, което им пречи, лично мен ме плаши.
Поздрави.

Тема "Питане за една недомислена тераса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: