Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
миро8311 - специалист
някои знае ли как да си направя инсталацията с дтз при положение,че до таблото ми идват два проводника фаза и нула?
stefan_gb - специалист
А след таблото как е изпълнена инсталацията, и в какво живееш?
borko-67 - специалист
"Малко" няма да се получи,сори!
Трябва трипроводна линия за ДТЗ.
Милен - майстор
И защо няма да се получи :?: Какъв му е проблема да си тури ДТЗто на фазата и нулата и да си пусне третия проводник като го вземе от същата нула но преди ДТЗ и след нея повече не ги свързва заедно.

Не разбирайте буквално нещата.
borko-67 - специалист
Ами,защото най-вероятно и след таблото линията му е двупроводна.
Което значи,че трябва да се преправи цялата инсталация.Като до всеки контакт трябва и земно жило,а ако и осветлението ще връзва към ДТЗ-та.......
миро8311 - специалист
става въпрос за къща,след таблото са положени три жила нова инсталация е
moimoimoi - майстор
миро8311 написа:
някои знае ли как да си направя инсталацията с дтз при положение,че до таблото ми идват два проводника фаза и нула?
много от колегите който пишат тук знаят как да ти се навърже таблото,въпроса е че ти с няколко обеснения едвали ще разбереш,ще се опиташ да направиш нещо което ще е далеч от качественото изпълнение,извикай си някои електротехник който за 40-50 лева ще ти го направи както трябва

и все пак да се опитам да обесня как трябва да е според мен а ти ако сии разбрал може да пробваш да го направиш
1 нареждаш си дтз-тата в таблото
2 слагаш размножителен гребен :-D
3 връзваш захранващата нула при гребена където пише N
4 фазата я връзваш при гребена до нулата-обикновенно не пише буква за нея
5 отделните линии ги връзваш на дтз-тата като спазваш къде е фазата и къде е нулата съответно син цвят ти е нулата а черен ти е фазата
6 трябва и да си подбрал дтз-тата по номинален ток и ток на утечка
7 третия проводник който трябва да е жълто зелен трябва да го вържеш на шината за земното
8 да сложиш едно мостче между захранващата нула и шината за земното в таблото
9 да стегнеш всичко накрая хубаво,като кабелите където позволява винаги да се прегъват да станат двойни за по добър контакт

10 ако имаш възможност си забиваш в градината 2-3-4-5 кола за земно и си изтегляш един проводник до таблото
sasooooooooo - "специалист"
Не пробрай сам :!:
Извикай електротехник :!:
Има хора, които още бъркат подвързване с ДТЗ :!:
Trifun - специалист
sasooooooooo написа:
Не пробрай сам :!:
Извикай електротехник :!:
Има хора, които още бъркат подвързване с ДТЗ :!:
@sasooooooooo, ако съдя по съседната тема ... има и "електротехници", които го бъркат ... :wink:
Зависи на какъв попаднеш :wink:
lenko71 - специалист
миро8311 написа:
става въпрос за къща,след таблото са положени три жила нова инсталация е
На човека му трябва заземление. Някой няма ли да му обясни как се прави ( да не казвам, аз че не знам точно какви са стандартите)

Тема "дтз инсталиране" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: