Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
barekov1 - специалист
lz1wvm напълно съм съгласен с теб, но като му закача крушка 75В си отчита правелно :?
lz1wvm - специалист
Ми какво друго искаш да разбереш?.....Остава косумацията на компютъра да ти е 65 вата.Пиши тогава до рекордите на Гинес.
Последна промяна от lz1wvm на пон юни 29, 2009 10:48 pm, променено общо 1 път.
svetliopi44 - Чирак...
Консумирана енергия при работа: 50 W
Консумирана енергия при стендбай: 1 W

Тва за първото ми попаднало LSD ... Няма как да стане номера...
lz1wvm - специалист
barekov1 за този електромер ако се говори за консумация под 500 вата грешка ще има.Първо той има механично триене и при консумация 20 вата диска няма да мръдне а и е достатъчно дърт.Като ходи на преглед преди 3 години да не би да му сложиха иглени лагери на осите.Такива електромери не минават през лаборатория от около 10 години.Като ги занесеш там ги хвърлят.И освен механичните загуби на дърт електромер,при малка консумация се наслагва и загубите в напреженовата намотка и вихровите токове от индукцията за завъртане на диска.Така че измерване на консумация под 100 вата с този тип електромер е нереално.Ако обърнеш внимание на снимката ще видиш че и толкова са разграфените цифри на червената скала.

П.С.Това е индукционен електромер-не се занимавай с него.Вземи един цифров амперметър и гледай да не е китайче.Измери тока и после по сложните формули пресметни консумацията и пак пиши да разберем за какво става въпрос.
Милен - майстор
Може и китайче да е но да е качествено, има и такива. И задължително да мери реалната ефективна стойност на променливия ток и напрежение, т.е. да има функцията TrueRMS. Компютрите с техните импулсни захранвания изкривяват синусиудата на напрежението, възникват хармоници и обикновен уред с измерване по средна стойност, каквито са масовите, няма да мери прецизно.
velas - специалист
barekov1 написа:
lz1wvm напълно съм съгласен с теб, но като му закача крушка 75В си отчита правелно :?
Пусни компа и крушката заедно и засичай... :)
barekov1 - специалист
Признавам, бяхте прави за електромера! :cry: Днес направих следното. Изключих всички уреди от къщата и оставих само компа да бачkа (с монитора). Отидох до таблото да засича колко импулса прави за една минута електронният електромер. (с хронометър засякох няколко пъти) Оказа се, че за 1 минута светодиода светка точно 6 пъти. Като на електромера пише 3200imp. KW/h. След малко аритметика пресметнах, че за един час електромера прави 360 imp.
Което е равно на 0.1125 КW/h. Но все пак тази стойност включва и загуби по трасето. Все пак електромера е на улицата а къщата е на 30м. от него.
lz1wvm - специалист
Не ми се смята но загубите по трасето при тази консумация ще са под3-4 вата.
zmeios - специалист
Точно толкова си харчи ПЦ-то, колкото си измерил!

350 ватови се правят захранванията, за да могат ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ да отдават 300+ вата. Това от време на време е когато процесора е стабилно надънен на 100%, сложил си скъпа и мощна видеокарта (само тя е в състояние да си хапне над 100 вата за някои модели), и едновременно 2 харда се пънат да вършат нещо.

Както казаха по-горе и колегите, пусни си 'нещо' да дъни процесора (примерно, един 7zip да компресира в режим max някой 5-гигабайтов файл ;) ) и ще видиш показание доста над 65 вата ;)

А монитора не го мисли - тия 40 вата са 'ако, обаче и понякога' - обичайна реална стойност при не-надута подсветка е примерно 10-15 вата.
vk - специалист
Независиомо че на компютрите им слагат захранвания по 350- 400 вата, то консумацията не е висока до 100-120 вата, особено ако няма видео карта.
Тук обаче опираме и до друг въпрос (малко встрани от темата) - действително ли тези електромери със въртящи дискове отчитат по-малко от електронните електромери ?? Защото сме чували такива оплаквания - смениха ни електромера и той почна да отчита доста повече.

Тема "Консумация на PC" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: