• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
n.nikoloff - специалист
Това е вярно. Човек не може да е 100% сигурен, но преди 18 години... Първия гипсокартон го видяха в Хасково 97-98 година.
masterrichi - специалист
Заядливците са си заядливци хем не знаят хем спорят аз това което пиша не си го измислям,що си мислите че като сме в провинцията живеем още в каменната ера.По добре елате в Хасково ще се запознаем ще ви разведа из града ще ви почерпя пък тогава пак си спорете по форума.Хасково е един много красив град ,макар че имаме калпави управници и има какво да се види.
n.nikoloff - специалист
Закалпавите управници може да се поспори, щото преди сегашния кмет нищо не се направи в тоя град. (Да не стане грешка - не съм му фен, дори в определен смисъл се недолюбваме с него по негова вина.) За гипсокартона обаче е точно така. За другото не споря много...
masterrichi - специалист
Този кмет не е направил нищо,за всичко това което е построено сме го платили ние,в Хасково няма сграда която да не е направила"доброволно дарение"за общината в размер между 5000-10000лв. за да и мине проекта през общината едни и същи фирми взимат общинските поръчки,ние малките фирми не можем да се доближим до тях макар че даваме оферти на половин цена,тука се краде на поразия и това построеното което го виждаме е да се замажат очите на избирателите,тука хората не обичат много кмета ама на изборите другата алтернатива беше турско протеже което е още по лошо,и от двете злини избрахме по малката.
n.nikoloff - специалист
Аз не съм казал че е читав човек.... Даже обратното бих казал.
Илиян Илиев™ - майстор
masterrichi написа:
...ние малките фирми не можем да се доближим до тях макар че даваме оферти на половин цена...
Не бой се, баце, и в европата е така. И да станем европейци пак няма да прокопсаме без гръб. Всичко е разпределено предварително и за нас остава надеждата, че ще спечелим от тотото и ще има кой да ни защити за да не ни вземат милионите изпод носа.

Гольо голи си остава гол за цел живот. :x
masterrichi написа:
по мои груби сметки тази така наречена къща трябва да струва максимум 15000лв.Не отговаря на никакви норми за височина,енергийна ефективнос ,безопастност и т.н.Добре че около вас има други сгради да ви предпазват от вятъра ,щото при силен вятър не ми се мисли какво може да се случи при тази лека кострукция.Тази къща 45м2 я правих на клиенти за 18000лв. без фундамента със стени 20см.дебели с двойна изолация.Вие направете сравнение
Тази къщица е чудесна! И цената и е яка. Тея дето по-надолу са разправяли някакви бръщолевини колко била нестабилна и как не им харесвали бараки да си постороят квото им харесва но да не си предавяват капризите пред нас - писнало ни е от потомци на английската кралица
karamundi - специалист
брей много се разгорещихте бе живейте си живота щото не се знае знаелисе
crez - майстор
masterrichi написа:
Сайдинга е страхотен материал,не гори не се влияе от слънце и студ мие се с маркуча и много лесно се монтира ето и няколко сайта с вносители на сайдинг тaм има доста подробна информация и как се монтира http://www.crane-bulgaria.com/ http://www.grips-pvc.net/
Колега нещо със сайдинга е доста гнило. Ако е толкова добър защо са предвидили в гаранцията следния текст:"При възникването на щети в резултат на буря с градушка, производителят ще набави материали за подмяна на облицовките (siding)...." Пиша това защото съм виждал оргинален американски сайдинг монтиран през 2003 г. на къща надупчен от градушка, все едно си стрелял с ловна пушка. С времето явно старее и става крехък. Видях нещо много по-добро, дървен сайдинг абсолютно същия начин на монтаж,с антисептична и противопожарна обработкаобра. То не е ново, старите къщи в Панагюрище и Копривщица са с такъв сайдинг на по 120 години. Така че той се е доказал, а винилиния никой не знае как ще изглежда след 50 г., защото този материал се използва за тази цел едва от 20-25 г.
kuuuuuul - майстор
По повод градушките,преди 2-3г в София падна голяма градушка която не прости нито на саидинга нито на другите видове изилации при мен на места беше скъсала даже мрежата под мазилката,а за стъкла и ламарини,покриви с битумни керемиди изобщо да не говорим.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "къща за 2 дни" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: