• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Напишете въпрос свързан със санирането.
Takezo Sensey - модератор
svetliopi44 написа:
Има още един начин за проверка за Ка стъкло ...значе там където е стъклодържача при Ка стъклото лилавее
Ш' сЪ сетиш ! :cool:
svetliopi44 - Чирак...
Така е Такезо ... прав се оказа ... та мисълта ми беше ако имате съмнения да не си мълчите ами да си предявявате вашите изисквания и съмнения ... има начин ... има и коректни фирми ..аз лично съм много доволен...
MASTER - специалист
Тани написа:
Нека първо уточним какво имаш предвид под "нормална дограма" В момента съм с 70мм профил на VEKA (мисля че се водеше 5 камерна) и 32мм стъклопакети с к-стъкло и за мене това е нормална дограма , а всичко по надолу от това е компромис. На моите клиенти винаги препоръчвам това и са доволни , но това според мен е минимума , както да речем 5см. външна изолация! Като се има предвид , че сега прозорците са ми отваряеми , а след това няма да са колко би ми се вдигнала цената ?

160 х 140 - половината е отваряемо с комарник - 430 лева . Не знам дали е добра цената.Колко би струвал неотваряем

Fortune написа:
Takezo Sensey написа:
Да сЪ пофаля : ( малко рИклама)

Фирмата на която съм дистрибитор вече предлага 6 камерна система на 88 мм. плюс троен пакет (от 3 стъкла) с обща ширина 40 мм. :shock:

В следната конфигурация:
външно - стопсол(високоенергийно)
средно - бяло (флоатно)
вътрешно - Ка (нискоемисионно)
Какъв е профила? И в крайна сметка колко е оскъпяването в сравнение с трикамерна с двоен стъклопакет с Ка?
Дан` стани по-добре да си плащам тока :).
Takezo Sensey написа:
Точното означение все още не го знам :ops:, търговското му наименование е "Престиж".Не съм ходил съм офиса, за да взема едровите цени нооо някъде видях цени на дребно при една и съща конфигирация е по скъпо около 30 %. :shock:
Според мен определено си струва.Аз имам в къщи да остъклявам едни стълби и когато дойде Кервана с парите :-D , и монтирам у нас ще пусна снимки. :wink:

bigshop написа:
Намерих следното в интернет:
TROCAL 88+
ohne Stahl, mit Thermodämmung,
zertifiziert für
Passivhäuser
0,78 W/(m2 K)
т.е. този профил е сертифициран за пасивни къщи. Много добре!

А относно затоплянето на входящия въздух - мисля да става с топлообменник вода-въздух за да мога да ползвам енергията на слънцето + термопомпа въздух-вода

Профилите, които са за пасивни къщи в всички случаи имат запълнени вътрешни камери с изолация.
Категорично колкото и да са масивни профилите, ако са без допълнителна изолация - нямат необходимите качества.

Такезо май беше споменал че предлагат системата, която давам за пример.

Става дума за Тисен Престиж, т.е., отдавна не е Тисен, а Инаутик, но това в случая няма значение.

Има система Престиж, и система Престиж фюр пасив хаус. Добре е да не се бъркат двете и да се казва че Престиж става за пасивни къщи.
Обърни и внимание на широчината на профила - само с 6мм е по широк от тази,която имаш ти - разликата я прави термоизолацията.

Ето виж картинките и прецени сам.

Изображение

Изображение

В цитатите които си посочил има едно нещо, за което ти казах да внимаваш когато четеш. Именно на тези детайли е добре да се обръща внимание, а не да се чете отгоре отгоре и после да се разсъждава.

TROCAL 88+
ohne Stahl, mit Thermodämmung,
zertifiziert für
Passivhäuser
0,78 W/(m2 K)

Този профил е с 0, 78 коефициент и покрива изцяло изискванията за пасив хаус. Обаче обърни внимание, че данните са само за профила без метал в него.Усилващия профил винаги повишава с малко топлопроводноста, но без него не може. И пак повтарям, че са за самия профил, когато става дума за асемблиран прозорец нещата се променят малко.

Т.е. искам да кажа , че профила покрива изисквания коефициент за пасив хаус, но в никакъв случай не означава че монтирания прозорец има такъв коефициент.

За цените на такива готови прозорци не искам да се изказвам неподготвен. Едно от ммалкото неща, които не съм правил е именно такива прозорци. Но категорично е СКЪПО удоволствие. !!!

За цена на стъклопакети най добре направи едно запитване по мейла на КиН за пакети с дебелина 40-42 мм и им дай два варианта - 6мм сънерджи или енерджин - 4 мм К - 5 мм К с газ и за 6мм бяло - 4ммК -5 ммК с газ за да се ориентираш за цените. Когато отваряш отговора гледай все пак да си седнал.

Първия от стъклопакетите би трябвало да ти покрие изискванията за коефициента, за втория поне според мен с малко няма да стигне. Имай предвид също че посочените в нета коефициенти на стъклопакети също са идеализирани, докато при общия случай, и то правени в БГ може да е малко по зле.

Лично за мен Пасив хаус в БГ все още си е пълна екзотика, и е прекалено маниакално да се прави.

Убеден съм естествено че след време (колко ли
:roll: ) ще се превърне в стандарт, и тогава и материалите за пасив хаус ще са на по нормални цени.

За момента лично мое мнение е, че е неоправдано скъпо да се отдаваме на подобни мероприятия. Пък може и да бъркам.

svetliopi44 , що не пита по рано как да провериш дискретно дали имаш К стъкло и чак ако имаш някакви съмнения да вдигаш на крак шефа на фирмата с все техниката. :lol:
Чак малко прекалено ми се стори. :-D

А иначе сигурно е че има и елементарни начини за познаване. Нали не си мислиш, че като монтирам стъклопакети с К стъкла, и ходя с уред, или си цъкам с запалката като олигофрен пред клиентите.

Я ми обясни на Такезо методиката, че ми се струва че е вярна, но май нещо не е дообяснил като хората.
Тани - модератор
MASTER , благодаря за подробния отговор! Явно ще трябва да направя компромис с профила ,което според мен няма да е проблем , понеже е малка част от площта на целия прозорец, и колкото е по-голям прозореца, толкова площта на профила остава по-малка. Хрумна ми и друга идея как да понижа топлинните загуби - ако застъпя по-голямата част от профила с външната топлоизолация :) . Въпросче: нали не се правеха отвори за конденза в долната част на дограмата , когато прозореца е неотваряем?

А със стъклопакета мисля да не правя компромиси , но зависи от цената де !
velsi - Почетен майстор
Тани написа:
Въпросче: нали не се правеха отвори за конденза в долната част на дограмата , когато прозореца е неотваряем?
Правят се. И не заради конденза, а заради обливащата отвън вода при дъждовалеж.
Тани - модератор
Значи ми се усложнява покриването на долната част на дограмата с изолация, но не мисля че е невъзможно!
svetliopi44 - Чирак...
MASTER написа:

svetliopi44 , що не пита по рано как да провериш дискретно дали имаш К стъкло и чак ако имаш някакви съмнения да вдигаш на крак шефа на фирмата с все техниката. :lol:
Чак малко прекалено ми се стори. :-D

А иначе сигурно е че има и елементарни начини за познаване. Нали не си мислиш, че като монтирам стъклопакети с К стъкла, и ходя с уред, или си цъкам с запалката като олигофрен пред клиентите.

Я ми обясни на Такезо методиката, че ми се струва че е вярна, но май нещо не е дообяснил като хората.

Матъре ми що не казваш че знаеш бре ...виж тук каква тема се е заформила пък чак сега се обаждаш ...а за питането аз си питам ама никой не ми отговаря та започвам да си мисля че си говоря сам ... аз ли съм нещо повреден не знам но когато знам нещо помагам ..при мен друго се получава ма карай ... аз за тва съм задобрял че сам си откривам топлата вода ... а за тва че е дошъл шефа нема лошо ...плащам му нали ... евала че дойде ... +6 от мен ... не мога да съм специалист по всичко ,поне не и по дограма...много ми идва Мастъре ... а за метода да Такезо ми каза но пичовете ми го показаха нагледно ... ий на здраве...
ra4o - специалист
Такаа, много полезна тема. Прочетох я цялата и довечера ще пробвам метода със запалката, но аз имам друг въпрос. По елементарен.
От вътрешната или от външната страна трябва да е Ка стъклкото. Защото така ми монтираха стъклопакетите, че на всички отваряеми части етикета на стъклопакета е на вън, а на всички неотваряеми части е на вътре към помещението. 100 % съм убеден, че трябва да са в една посока. Въпроса е, че незнам от коя страна ми е Ка стъклото (дали етикета е залепен на него или на бялото) и второ това за което питах - от коя страна би трябвало да бъде.
Ходих до фирмата, която ми монтира дограмата и обещаха да ми се обадят. Втори ден, не ми са се обадили, ще почакам още малко. Но ме смути факта, че момичето в офиса каза, че Ка стъклото трябва да е отвън.
Моля за мнение. Благодаря предварително.
Takezo Sensey - модератор
ra4o написа:
Прочетох я цялата и довечера ще пробвам метода със запалката, но аз имам друг въпрос.
Запалката НЕ е критерий !
ra4o написа:
От вътрешната или от външната страна трябва да е Ка стъклкото.
Да, от вътрешната.
Лепенката също не е критерий за това кое ти е Ка-то, прозорците които аз монтирам, напоследък идват с лепенки навън или без лепенки, така че ... :wink: Само "набито" професионално око го познава . (малей к'ъв спец съм станал 'начи)

ra4o написа:
Но ме смути факта, че момичето в офиса каза, че Ка стъклото трябва да е отвън.
Моля за мнение. Благодаря предварително.
Вероятно е грешка на езика на момата, дано да съм прав.
Няма как да знаем предишната вечер за какво го е ползвала ( езика де) и може нещо да пелтечи още, хихик шегичка.

Или нови "неграмотни" монтажници, нямам идея, провери си нещата. :idea:
Има уреди който измерватт стъклото кое е Ка и кое не е . :idea:

Успех !
ra4o - специалист
Благодаря за бързият отговор. Ама стъклопакетите не се ли правят на машина и не лепи ли тя етикетите? Иначе може и да си прав за различно поставените лепенки, защото се пробвах да гледам долното черчеве косо през стъклото отвътре и отвън и когато го гледам отвън бялата част от профила отвътре лилавее. Ако въобще ме разбра какво исках да кажа. :? Дано пък да са ги монтирали правилно, но все пак искам да проверя.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Тема "КА-стъкло .....дрън дрън" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: