svetliopi44 написа:Има още един начин за проверка за Ка стъкло ...значе там където е стъклодържача при Ка стъклото лилавееШ' сЪ сетиш !

svetliopi44 написа:Има още един начин за проверка за Ка стъкло ...значе там където е стъклодържача при Ка стъклото лилавееШ' сЪ сетиш !
Тани написа:Нека първо уточним какво имаш предвид под "нормална дограма" В момента съм с 70мм профил на VEKA (мисля че се водеше 5 камерна) и 32мм стъклопакети с к-стъкло и за мене това е нормална дограма , а всичко по надолу от това е компромис. На моите клиенти винаги препоръчвам това и са доволни , но това според мен е минимума , както да речем 5см. външна изолация! Като се има предвид , че сега прозорците са ми отваряеми , а след това няма да са колко би ми се вдигнала цената ?
160 х 140 - половината е отваряемо с комарник - 430 лева . Не знам дали е добра цената.Колко би струвал неотваряем
Fortune написа:Takezo Sensey написа:Да сЪ пофаля : ( малко рИклама)Какъв е профила? И в крайна сметка колко е оскъпяването в сравнение с трикамерна с двоен стъклопакет с Ка?
Фирмата на която съм дистрибитор вече предлага 6 камерна система на 88 мм. плюс троен пакет (от 3 стъкла) с обща ширина 40 мм.![]()
В следната конфигурация:
външно - стопсол(високоенергийно)
средно - бяло (флоатно)
вътрешно - Ка (нискоемисионно)
Дан` стани по-добре да си плащам тока.
Takezo Sensey написа:Точното означение все още не го знам, търговското му наименование е "Престиж".Не съм ходил съм офиса, за да взема едровите цени нооо някъде видях цени на дребно при една и съща конфигирация е по скъпо около 30 %.
![]()
Според мен определено си струва.Аз имам в къщи да остъклявам едни стълби и когато дойде Кервана с парите, и монтирам у нас ще пусна снимки.
bigshop написа:Намерих следното в интернет:
TROCAL 88+т.е. този профил е сертифициран за пасивни къщи. Много добре!
ohne Stahl, mit Thermodämmung,
zertifiziert für
Passivhäuser
0,78 W/(m2 K)
А относно затоплянето на входящия въздух - мисля да става с топлообменник вода-въздух за да мога да ползвам енергията на слънцето + термопомпа въздух-вода
MASTER написа:
svetliopi44 , що не пита по рано как да провериш дискретно дали имаш К стъкло и чак ако имаш някакви съмнения да вдигаш на крак шефа на фирмата с все техниката.![]()
Чак малко прекалено ми се стори.![]()
А иначе сигурно е че има и елементарни начини за познаване. Нали не си мислиш, че като монтирам стъклопакети с К стъкла, и ходя с уред, или си цъкам с запалката като олигофрен пред клиентите.
Я ми обясни на Такезо методиката, че ми се струва че е вярна, но май нещо не е дообяснил като хората.
ra4o написа:Прочетох я цялата и довечера ще пробвам метода със запалката, но аз имам друг въпрос.Запалката НЕ е критерий !
ra4o написа:От вътрешната или от външната страна трябва да е Ка стъклкото.Да, от вътрешната.
ra4o написа:Но ме смути факта, че момичето в офиса каза, че Ка стъклото трябва да е отвън.Вероятно е грешка на езика на момата, дано да съм прав.
Моля за мнение. Благодаря предварително.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: