• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
В банята имам душ кабина, не бяха запушени всички фуги между кабината и плочките и сложих силикон - санитарен, прозрачен...

Да ама въпреки старанието и всичко - почерня. За мен аз си имам обяснение донякъде - водата, която ни подават не е най-чистата на света...

Въпроса е:
Как, аджеба, да го изчистя силикона и да сложа нов, или дайте идея за друг материал, с която да се запуши и да не почернява с времето...
Ако има и някакъв начин за третиране (препарат) така че да се поддържа чисто и да не се мърси, че голяма грозотия...

Другият ми въпрос е следният. Там където душ кабината стъпва на плочките е било замазано с фугираща смес, която с времето се орони и сега имам усещането (и не само), че влиза вода под кабината...
С какво е най-добре да замажа?
Пак ли с фугираща смес или с друг материал?

Благодаря...
lenko71 - специалист
В карайна сметка с какво е запълнена фугата - със силикон или с фугираща паста (или с двете)? За почистване съвет не мога да дам. По-добре да се изчисти основно фугата и да се направи наново (с едно от двете). Някъде във форума колега беше дал съвет да се постави декоративана лайсна. Ако фугата е по-голяма от 3-4мм мисля че това е най-доброто решение
Силикон съм сложил на ъглите между душ кабината и плочките (на стените), а с фугираща паста там където коритото на душ кабината стъпва на пода на банята (плочките).

Веднъж бях слагал силикон преди и чистенето беше някакъв ад...
Един майстор замазва с бял цимент - махна се...

Няма ли някакъв препарат, с който хем да махна силикона, хем да не прецакам коритото на душ кабината или стените й...
svetliopi44 - Чирак...
Пич махай тея силикони и фуги ...има си самозалепваща лента специално за вани и душ корита ... не почернява лесна за почистване и т.н. ... при монтажа трябва само малко старание и е джам... успех...
lenko71 - специалист
svetliopi44 написа:
Пич махай тея силикони и фуги ...има си самозалепваща лента специално за вани и душ корита ... не почернява лесна за почистване и т.н. ... при монтажа трябва само малко старание и е джам... успех...
Светльо, пусни някоя снимка ако имаш възможност (е не веднага де), да видим за какво става въпрос, че то едно и две ли са...
svetliopi44 - Чирак...
Нямам пич ама тва е най обикновена лепенка не е нещо Хай Тек ,...има го почти на всякъде ..Бриколаж ...Практикер...местната железария... но върши убава работа и не се набива на очи...
MASTER - специалист
svetliopi44 написа:
Почернява, и мухлясва, и то как.

Съжалявам че я изхвърлих преди седмица, и няма как да и сложа снимка.
svetliopi44 - Чирак...
Ба ли го ...до сега немам такъв случай ... :? аз я пазарувам от Бриколаж ама за фирма не мога да се сетя... имам на един клиент вече 2 година в душ кабина ...не е мръднала... да не говорим за различни ...
MASTER - специалист
Самозалепваща, която се сгъва през средата, бяла.
svetliopi44 - Чирак...
За същата говоря ....да сгъва се през средата и е тънка ... явно си е въпрос на хигиена все пак ...
  • 1
  • 2

Тема "Съвет за почистване и замазка в банята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: