• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 26
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kotanka - помощник
denuchi написа:
че в къщи нямаш ли такива уреди погледни от тях кой колко е.
Много ясно че си имам уреди, не живея в пещера. Просто няма как да търся всички книжки за да гледам колко вата са ми уредите........както и да е аз си намерих това което ми трябваше :-D

вк- вентилаторен конвектор
п- помещение
Qохл- охладителен товар
mпв- дебит на пресния въздух
mвк- дебит на конвектора
Qт.з.- топлинни загуби
2v6 - майстор
kotanka написа:
За летен режим:
tвк= tп- (Qохл-mпв*Cp*( tп-tпв))/ mвк*Cp

За зимен режим:
tвк= tп+ (Qт.з. +mпв*Cp*( tп-tпв))/ mвк*Cp
...

вк- вентилаторен конвектор
п- помещение
Qохл- охладителен товар
mпв- дебит на пресния въздух
mвк- дебит на конвектора
Qт.з.- топлинни загуби
Това е ясно:
tвк - температура на въздуха, излизащ от конвектора
tп - температура на въздуха в помещението, влизащ в конвектора

Тия откъде ги вземаш и в какви мерни единици са:
Qохл
Qт.з.
tпв
mпв
mвк
Cp

Един пример как си го сметнал можеш ли да дадеш :?:
Малкия - специалист
ти пък искаш да те научат на проектиране :)
filmatoplo - майстор
Оставете човека , формулите си му вършат работа.
denuchi - специалист
Малкия написа:
ако по тези формули се правят проектите. тя картината ще е много грозна. просто съм любопитен и аз. че да сметна и аз какво дават или вземат мойте конвентори.
vpa - специалист
Стига веееее!!!! Вчера мислех да питам тия формули за колко дни да де колко часа в денонощието на година ще съвпадне получения резултат и полученото от живия живот. Я оставете тая суха материя! Има там некви основни формули - не се занимавайте с лабораторни изследвания в жилищата си. На мен ми е добре топличко ама жената мръзне, на жената като и е топло аз съм по къси гащи зимата. И ся ми кажи тая формула за чий комфорт смята за моя или на жената? А сега за проекта ти по климатизация на въздуха (дет едно време Стоичков му викаше кондициониране) отвори си www.google.bg и там си избери, но мощността е от 100 до 1000W максимум за едни нормални уреди. Не се шашкай вкарваш въздух вадиш въздух и ко остава...вземи там некви по 200-500W и готово.
2v6 - майстор
Малкия написа:
Не, правя препитване :)
filmatoplo - майстор
Нали знаете че на шивача гащите са скъсани :lol: .Да питам дали да си махна радиатора в спалнята и да сложа конвектор .В спалнята е и кошарата с бебето. Монтажа ми е най малкия проблем - кои са плюсовете и минусите кога ще се разболяваме повече - с радиатора или конвектора. Това интересува не само мен.
LazarGanev - "Велик майстор"
Помислих, че ще искаш да ти сметнем колко голям конвектор да сложиш :-D ! Моето мнение е, че в спалнята ще си по-добре с радиатора, ама аз съм пристрастен, така че не ме случай :)
filmatoplo - майстор
Имам си 15 глидера на хаш-600 стаята 12 кв - естествено без изолация и с температура на водата 55-60 гр. Зимата подържа 21-24 градуса -5 минути преди къпане на бебето с духалка -25-27 гр :lol: Имам време на плажа ще мисля.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 26

Тема "вентилаторен конвектор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: