• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
barekov1 - специалист
Здравейте! Имам стар монитор и бих искал да го превърна в прост осцилоскоп. Някой ако има някоя проста схемичка да помага.
petromaniq - специалист
Какво ще мериш с него?Развивката ще бъде бавна!
stefan_gb - специалист
Това е много интересна тема, дано се включят по вече съфорумци :)
emil_v r - майстор
Откажете се .
Все едно да направиш ютия от прахосмукачка , те са на несъвместими принципи ... !
Моля ви ! :prayer:
petromaniq - специалист
Защо не,ако го ползва за демо-лабораторни цели-до 100-200Khz.Навремето руснаците даже и лампови ги правеха(от стари тв),ама къде да сравняваме ЕЛТ с компютъризирано LCD :?Само за самозаяждане.
maddoktor - специалист
само да питам - дали можете да изработите всичко - за по-малко от 100 лв. понеже толкова върви един стар любителски осцилоскоп.
barekov1 - специалист
Искам нещо непрофесионално, да има няколко обхвата на честота и нощо повече.
sstefanov - майстор
Какви 150-200 kHz ви гонят след като развивката е 15625 Hz?

Това е като да пришиеш балтон към копчето.
barekov1 - специалист
Прави се генератор на различни честоти за хоризонталата и мисля да стане.
hygro - майстор
През 70-те бях правил такъв осцилоскоп. Изображението завъртяно на 90°, линейна развивка 50Hz, стартиран от редовия синхроимпулс управляван с напрежение чакащ мултивибратор за формиране на позицията всяка точка върху реда.

Честотата на електромагнитното отклонение не може да се променя в големи граници, без неоправдано усложнение на електрониката. Електростатичното отклонение е задължително.

Бях млад - имах време да си играя. За повече от играчка това не става.

Използвай звуковия адаптер (изкл. АРУ) на компютъра си и някоя от многото програми за целта - резултатът е напълно поносим за много приложения.
  • 1
  • 2

Тема "Направи сам осцилоскоп." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: