Ел. инструментите. Консумативи.
Red_line - специалист
мисля че е крайно време да се сдобия с такъв инструмент и се спрях на модела на Skil AA1560 .искам да ви попитам заслужава ли си ? ако някой има преки впечатления ще съм благодарен да ги сподели . а съшо и ако някой предложи алтернативен модел от същия ценови клас

Изображение
Последна промяна от Red_line на нед юли 05, 2009 1:58 pm, променено общо 1 път.
EDI - майстор
Заслужава си, за любители е идеален.Плотовете са лят алуминий, достатъчно мощно е, стандартна стружка /82Х2/, достъпен сервиз, добра гаранция.
Ronin - специалист
Аз си купих някакъв BUDGET 29 или 39 лв....от практикер...от 0-2 мм дълбочина...взех го като смъртник а то се оказа много добра покупка....до сега съм рендосал дъски за врата на гараж....две пейки и една маса...особено за пейките давам за пример все едно от молив да направиш клечка за зъби...Аз съм много доволен и ако някой ден се строши (за сега упорито не се дава) с със сигорност ще се изръся за хубаво ренде.....
EDI - майстор
Аз съм с РАЙДЪР.Е, наложи се леко коригиране на конструкцията :lol: , подвижния плот имаше ъгъл спрямо другия/не лежаха в една равнина по дължина/, та при рендоставе в началото на детайла се получаваше праг от 5 см, ама оправих работата с две алуминиеви пластини и ПОКСИПОЛ, с които изравних ъглите на двата плота и сега си е бомба за домашни цели.
gandonov - специалист
Аз съм с това Sparky.
Достатъчно мощно е. Гредите не му се опъват. С него рендосах всички греди за конструкцията на нов скатен покрив 140кв.м.
Дълбочината е до 3mm. Може за заобля ръбовете, ... като цяло съм много доволен.

Прикачен файл

Sparky.jpg
Sparky.jpg (157.39 KиБ) Видяна 8661 пъти
pif4o - специалист
Знам че темата е 3 годишна но да не пускам нова. Скоро ще ми трябва и такава машинка, поизчетох от форума за разни модели и марки и си мисля че скилчето е перфектен баланс цена качество. Искам само да питам резервни ножчета продават ли се скъпи ли са и колко често се купуват :) Благодаря Ви :)
Chefo77 - майстор
Аз съм се изказвал много ласкаво за ренде от една друга марка - Бъджет. Взех моето за 60, но в акция е на 40 или 45. Що врати е изрязало, парите си ги изби за норматив. А с колко пирони съм го тормозил ... само то си знае. И още си бачка. Даже има още "хляб" в ножовете :)
EDI - майстор
pif4o написа:
Знам че темата е 3 годишна но да не пускам нова. Скоро ще ми трябва и такава машинка, поизчетох от форума за разни модели и марки и си мисля че скилчето е перфектен баланс цена качество. Искам само да питам резервни ножчета продават ли се скъпи ли са и колко често се купуват :) Благодаря Ви :)
Ножове се продават, има.Не се сменят често, но зависи все пак от ползването.За любителски цели и 10 години може да те изкарат.На СКИЛ ножовете са много хубави.Комплект маркови /на БОШ/ ножове е към 18-20 лева.Е, има и по 3 лева, ама.......
pif4o - специалист
Еииии EDI радвам се да те видя :) балгодаря за инфото, естествено съм ти подготвил още някои въпрос :yawinkle:
В упътването му пише че можело да прорязва канали, демек жлеб???? наи просто казано в средата на една дъска може да издълбае канал до 8мм??? а колко широк??? е тва нещо немога да си го обясня как го прави :) И още едно въросче, не знам точно как му се казва на това (сори за невежеството) ама да кажем в двете страни на дъслката да се издялка дебелеината и на половина за да стане като зъб да може да с епреполриват дуските като на ламперия :) Мисля стана ясно, инак чисто любителски ще се ползва, за дамазлък да има тук там кат се наложи :)
EDI - майстор
Привет :partyman: Да, разбрах те.Точно това може рендето, става дума, че може да прави в краищата на дъската канал с дълбочина до 8 мм.Не може да прави канали по средата на дъската. http://www.skileurope.com/bg/bg/diyocs/ ... manual.pdf виж тук в ръководството на 2-ра страница, има картинка на вида на канала.

Тема "Ел.ренде SKIL ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: