• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
snoopdoggystyle - помощник
Здравейте, в момента правя ремонт на стара дограм. Боята я свалям с пистолет за горещ въздух и шпакла, но има места по дограмата където боята се е накъдрила и не става с пистолет. Освен това, шпаклата на места задира в дървото и трябва да се заравни.

Обмислям покупка на виброшлайф, но не мога да реша какъв. Хубаво ще е да има регулация на оборотите

може би ще е някой от тия
RaiderRD-SA06

гледах друга марката - RTR, със сходни характеристики като първия, цена ~50 лв., има и 300w на цена ~70 лв.
/прикачения файл за снимка/

Sparky - MP 130E

Skil 7361AA Май имам пристрастия към тази марка, защото зегето и дрелката са такива

Bosch PSS 200 AC - този също е на 99 лв. но няма регулиране на оборотите

Вероятно след ремонта няма да го ползвам много.

Помагайте със съвети

Прикачен файл

rtr.jpg
rtr.jpg (31.53 KиБ) Видяна 14340 пъти
Последна промяна от snoopdoggystyle на нед юли 05, 2009 9:08 pm, променено общо 1 път.
vanko68 - специалист
Виброшлайфа работи много бавно и е за по-фини неща.За сваляне на стара боя си вземи от препаратите за това.Примерно Терминатор на Мегахим.Мацаш кашата,чакаш няколко мин,боята омеква и се сваля лесно с шпаклата При много дебели и стари бои се ползва 2-3 пъти.. Друг вариант е дискова приставка с шкурка за дрелка или лентов шлайф.
hkoko - специалист
От това което си посочил с най-добри параметри са Боша и Скила/ватове и обороти/.Не ,че имам нещо против Скил ,но ботерията ми на винтоверта май много бързо се скапа.Ти си решаваш :)
Чаро - Акълия
Ванко има право, но аз ще споделя моя опит.
Райдер-а не мога да го нарека виброшлайф.- имам го.
Бош-а не издържа един ремонт (голям ремонт, голяма квадратура се шлафа- стени и тавани) Ремонтирах го 3 пъти. Супер идиотска система за захващането на шкурката!!!
Скил-а шлайфа по-добре от Бош-а, ама е още по-калпав.

Тия филтри за по-обемна работа повече пречат...
За Спарки-то нямам идея, но да вкарам вирус в системата :lol: Макита беше към 140лв...
housedoktor - майстор
Трябва ти орбитален шлайф, има по 50 кинта смъртници в практикер.Аз за дограмите ползвам малък флекс и велкро шайба.Става 5 пъти поне побързо ,но 1 вдига се много прах и 2 трябва си опит,иначе правиш дълбоки белези. Не ме разбирайте погрешно имам 5 профи шлайфа от всички видове (орбитален,лентов ,вибро и делта )+ пистолети за топълвъздух.Но по- бързо от флекса няма ,за финално заглаждам с орбиталния
благодаря на всички
@housedoktor, имам флекс
би ли споменал ориентировъчни цени на тая велкро шайлба и шкуртите за нея - предполагам са по-скъпи от обикновените
housedoktor - майстор
за 5-6 лева шайбата и дисковете шкурка са по към 50 стотинки добро качество.Предупреждавам пак за праха (маска ти трябва) и за възможните поражения по дограмата при неправилна работа.Вземи си и орбитален шлайф за финосване и оттренирай на неотговорно място първо
имам ъглошлайф, който е с регулиране на оборотите 3-11 000
него мога ли да го ползвам вместо орбитален шлайф и съответно какви размери шкурки да купя

@housedoktor, виждам че сме от един град, ще ме насочиш ли към магазин, от където да взема хубави шкурки
Последна промяна от snoopdoggystyle на пон юли 06, 2009 10:47 pm, променено общо 1 път.
Niky77 - специалист
При орбиталния шлайф вследствие на вибрациите се получава въртенето.
Ако само се върти, блокирали са лагерите.Демек става като ъглошлайфа, който искаш да ползваш.
Слушай д-р Хаус /вземи си орбитален/ и да го почерпиш! :prost:
housedoktor - майстор
@housedoktor, виждам че сме от един град, ще ме насочиш ли към магазин, от където да взема хубави шкурки[/quote

Над окръжна болница железарията ,там има каквото ти трябва а орбитален вземи от практикера .Дори и най евтините ще искарат за тази работа
  • 1
  • 2

Тема "Избор на виброшлайф до 100 лв." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: