Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
bullet - специалист
alexast написа:
Селото се казва Пожарево.Пак и си мисля че сте прави по добре е нова малко по скъпо си мисля че ще излезе ама...................
Ооо Тутраканско, срещу остров Кусуй
svetliopi44 - Чирак...
Какъв Тутракан бе човек :? :? :?
Имотите са в Софийско на 20 км от града
axor - напреднал
Аlexast, за това кое е по-изгодно, мисля, че доста може да се поспори. Аз лично за себе си реших да си я построя от А до Я, така както на мен ми харесва. Не мисля, че би било по-изгодно да купиш нещо което не ти харесва, да събориш половината вътрешни стени, да направиш ново разпределение (което във всички случаи няма да бъде това което ти искаш, а ще трябва да правиш компромиси съобразявайки се с вкуса на този който е построил къщата). Но в края на краищата решението все пак си е твое, парите също, така че....... Успех от мен, без значение кой от двата варианта ще приемеш.
alexast - специалист
Прави сте ще закупя имота с къщата заради местоположението му а пък за къщата ще реша мога и да я бутна
mios - напреднал
alexast написа:
Прави сте ще закупя имота с къщата заради местоположението му а пък за къщата ще реша мога и да я бутна
Добро решение.

Миналата година имах същата дилема самоче не беще къща а по скоро колиба и понеже парцела ми допадна много вземах с колибата но колибата си беше отразена в плана на селото и си имаше скица но си няма план и просто само си я оформих както ми хареса на мен. Да си изкараш проект и разрешителни,да прекараш ток вода и да залееш основите 12 евра няма да ти стигнат до никаде.
ibogdanov - специалист
alexast написа:
Селото се казва Пожарево.Пак и си мисля че сте прави по добре е нова малко по скъпо си мисля че ще излезе ама...................
Ако имаш възможност и време, направи си къща по вкуса.
Аз се блъскам вече 2'ра година с тотална реконструкция на подобна къща на 10 км. от теб в село Пролеша.
Няма такава идиотия в която се вкарах. Само ще спомена, че "парното" беше една пригодена печка и радиаторите бяха монтирани зад вратите на стайте.
В последствие се оказа, че плочата на втория етаж е наливана на 3 пъти... покрива се крепи на чесна дума, над гредореда е наметкана стъклена вата, която се сипе в стайте...
Да не говорим, че в една от стайте стените никога няма да сключат прав ъгъл... просто отклонението е 20 см. на 3 метра. Скарата на окачения таван изглежда много интересно в единия край.
Искаш ли да ти разправям още ?? или по-добре ела да видиш
rumeniak - специалист
Аз от почти две години проучвам въпроса нова къща или стара за ремонт. Видях доста къщи, повечето от които ги представяха като за ремонт- да не ти разправям на какво приличат. Стигнах до извода че ако човек разполага с време и пари е 100% по добре да си построи сам къщата на мечтите си. Сега има модерно строителство (виж подписа ми) за 3 месеца и си готов.
leoncho - специалист
[/quote]

Добро решение.

Миналата година имах същата дилема самоче не беще къща а по скоро колиба и понеже парцела ми допадна много вземах с колибата но колибата си беше отразена в плана на селото и си имаше скица но си няма план и просто само си я оформих както ми хареса на мен. Да си изкараш проект и разрешителни,да прекараш ток вода и да залееш основите 12 евра няма да ти стигнат до никаде.[/quote]

Е така мисля и аз.
И не забравяй,че освен парите за прекарването на тока и водата,както и за проект и разрешителни,много време и нерви ще похабиш.
Пък и сам си казал,че къщата е в по-хубав парцел.
rockwall - майстор
щом за едни пари можеш да вземеш къщата с хубавия парцел - по-добре я вземи , вместо да купуваш празен парцел.

Най-малко като я събориш ще ти останат материали (камъни, тухли) поне за едно барбекю или за плочи из двора

В допълнение - можеш събарянето да го минеш като ремонт и да не ти се налага да вадиш разрешителни и тн - освен това щом е къща има ВиК и Ел - което също не е малко предимство - иначе те чакат документи, някой да реши да дойде, копане, ел.техници, експертизи и тн ужаси

Азсъщо гласувам за мястото с къщата
zdravko_dimitrov1986 - специалист
Последният съвет е вярен в известен свисъл, но с доста условности.
Като ремонт може и да мине, но зависи от съседи и ако не променяш много по архитектурният облик на сградата, а просто подмениш конструктивни елементи и без да се променят градоустройствените показатели. Леко е незаконна работата, но може да спестиш доста средства, време и нерви.
Лично мнение - парцела с къщата според мен е по добрият избор, но с някои условности.
поздрави.

Тема "Дилема-нова къща или реконструкция на стара такава" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: