volverine - специалист
Здравейте приятели, незнам дали темата е точно за този раздел, но този ми се видя най-удачен.
На село си направихме още една стаичка и сега дойде време за облицоването на тавана. За сега е гредоред и ще става "кара таван" дет му викат старите хора. Та дилемата ми е следната долната страна на тавана откъм стаята дали да е дървена ламперия или гипскартон, на мен ми се иска да е красиво и сякаш да е гипскартон, но с дядо ми мненията ни се разминавата, за него най-добре е с дървена ламперия защото било здраво и било завинаги, пък аз искам да е гипскартон с някакви извивки и да стои по естетично и модерно. Забравих да спомена, че стаята ще се ползва като кухня/трапезария, нали така е модерно сега.
Моля помагайте с идеи и съвети, кой е по удачния вариант за кухня/ трапезария и защо?
EDI - майстор
Аз съм за ламперия или ОСБ плоскости.
volverine - специалист
EDI написа:
Аз съм за ламперия или ОСБ плоскости.
Колега EDI мога ли да те помоля да обосновеш отговора си. Мен ме пртеснява това, че там ще се готви и до таван ще стигат пара и тем подобни неща и тази ламперия ще се чисти трудно, тя ще е обработена с лак, но незнам как ще стане.
Ако има такива по специални лакове които да издържат дълго време на триене от почистване идеално.
EDI - майстор
Щом е кухня, при всички положения ще има аспирация.Освен това, ламперията и плоскостите се лакират на 3 слоя с лак на водна основа.Предпочитанията ми са към дървесните облицовки, затова ги препоръчвам.Ако искаш картон на нива, както сочиш, тогава се чисти също трудно, ако това те смущава.
volverine - специалист
Благодаря за съвета колега.
А дали е възможно с ламперия да се направи скрито осветление като при гипскартона?
EDI - майстор
Възможно е, не виждам проблем.
volverine - специалист
EDI написа:
Възможно е, не виждам проблем.
Някакви идеи относно скрито осветление, понеже чичо гугъл не казва нищо :?
housedoktor - майстор
За ламперия ползвам UD,CD профилите и окачвачите за гипсокартон .Смесена конструкция собствена разработка .по- бърза за работа и далеч по- здрава ,но се оскъпява значително
volverine - специалист
А с какво захващаш ламерията към профила, така че да не се вижда там видичката или гвоздейчето?
Нали когато ги захващаш за дърво забиваш малки пирончета м/у снадките а в този случай как става номера?
Ако имаш снимки можеш ли да ги постнеш.
housedoktor - майстор
Използвам пистолет и 25 мм игли ,като ги забивам в сглобката " скрито коване" Обръщам CD та та обратно а в тян поставям дърво

Прикачен файл

S6300724 (Small).JPG
S6300724 (Small).JPG (41.61 KиБ) Видяна 15146 пъти

Прикачен файл

111 (600 x 380).jpg
111 (600 x 380).jpg (29.95 KиБ) Видяна 15159 пъти
Последна промяна от housedoktor на вт юли 07, 2009 2:37 pm, променено общо 2 пъти.

Тема "Гипсакартон или Дървена ламперия...?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: