Много интересна и все по-често дискутирана тема.
Matchless - специалист
Мене и по шантави неща са ме карали да правя. :) Опитвам се да убедя клиента ,че не е добре така,но има някой "око да види ръка да пипне".И така ако откажа веднага чувам "ти къв майстор си,един под неможеш да направиш",ако се съглася по-късно се чува "извиках едно уж майсторче да ми го направи..нищо не можа,намачка се,изкриви се и т.н.,аман от такива майстори!Човек един свестен майстор неможе да намери..." и ни тей,ни така:)То ,че и аз не съм майстор и това го има,че има и пишман майстори и това е вярно,ама не е само откъм майсторите.Има си системи за под,има и по-добри варианти от цд 0,9 мм и окачвач един и нещо мм.:)
solo5 - майстор
Matchless написа:
И така ако откажа веднага чувам "ти къв майстор си,един под неможеш да направиш",ако се съглася по-късно се чува "извиках едно уж майсторче да ми го направи..нищо не можа,намачка се,изкриви се и т.н.,аман от такива майстори!Човек един свестен майстор неможе да намери..." и ни тей,ни така:)
добрият майстор не си ака върху името
по-добре да откажеш такова изпълнение
ако пък на клиента му е важен крайният резултат, ти решаваш как да го изпълниш и съответно си даваш гаранцията
на това "изпълнение" можеш ли да дадеш гаранция?
sspoko - специалист
Не съм специалист но това няма да има носимост не си прави експерименти.
Matchless - специалист
Ехх ама колко съм се опитвал да ги убедя...аргумента им общо взето е: "ти ако си майстор ще го измислиш и ще го направиш" и толкоз.:) Ами явно не само ,че не съм добър майстор ами и въобще не съм майстор...Мене като ме пита някой не казвам майстор а ,че работя в строителството.Честно казано незнам какво е определението за майстор.За някои е да работи бързо,за други качествено,за трети евтино,за четвърти да разбира от всичко,за пети да умее да импровизира,за други от нищо нещо да прави,за други пък е някаква комбинация от всичко това...Ами не мога да се нарека.Както и да е,много се отклоних от темата.Общо взето идеята за пода е добра,но материалите са неподходящи.
ivanovrg - специалист
Направих го този под
наистина окачвачите поддават малко(много малко),
но тчх ги ползвах само за да невилирам ЦД-тата
До всеки окачвач поставих и по едно дарвено трупче(изрязано съответна дължина)

стана много стабилно
ЦД-тата са ми през 40см
окачвачите през 50-60см,като нчкои от тях са 12 см дълги
тия дни ще правя още един и дано незабравя апарата да поснимам малко
solo5 - майстор
сега като е готово и ти платят, можеш да си смениш телефонния номер :-D
The_FAN - специалист
Като искаше да е с CD този под, защо държеше и на директните окачвачи ? С някакви стоманени планки нямаше ли да е по-добре ?
Не че CD-то изобщо е добре да се ползва за това, за което ти го ползваш ама се чудя все пак.... :?
Ако е за теб - няма смсъл да ни обясняваш колко скъпо би ти излязло - знаем за евтното и а Китай..., но ако е за клиент - изобщо не трябваше да експериментираш за да не си:
solo5 написа:
не си акаш върху името
В "Направи Сам - системата" няма нищо лошо, стига да се подчинява на някаква здрава логика - в никакъв случай не съм против нестандартни решения.
Чудя се.. можеш ли да ни кажеш наготово колко ти стъпи материала на квадрат, че ме мързи да смятам сега...но си мисля че има доста по-читави варианти за направа на под на тази цена.
pesho - специалист
ivanovrg,светнала ти е идея,дето на хората им е светнала много-много отдавна и са си направили необходимите приспособления.Т.е. идеята е правилна ,но не с тези материали-в никакъв случай.Аз в темата на subzero съм обяснил принципно направата на такъв дървен под,но пак повтарям-нека housedoctor обясни в детайли ,защото се е занимавал с това в Англия.И най-вече,защото като човек горящ в професията си,сигурно е проверявал дали в БГ се предлагат нужните подложки и подови панели,или поне аналози.
P.S.housedoctor,ако не си срещал тук "packers"-и и "floor panels",тва си е дълбооока ниша за бизнес... :?
ivanovrg - специалист
Идеята не ми е хрумнала на мен
аз също съм виждал в англия как се прави
но тук липсват някои основни материали
днес успях да намеря дистанционни крачета (6.90лв/бр)
твърде ми е скъпо
сами можете да сметнете ,че ще трябват кам 50 броя за една стая

за мен съм го правил,и затова го споделям в направи си сам

иначе на клиенти неправя неща,които не са ми ясни

избрах ЦД и окачвачи понеже тях най лесно мога да ги невелирам с лазер
Spokoiniq - майстор
Кнауфски крачета за повдигнат под ли си намерил на 6,90?

Тема "какво мислите за такъв под" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: