• 1
  • 2
Много интересна и все по-често дискутирана тема.
subzero - специалист
предстои ми да си правя замазка на пода на втория етаж на къщата и ще ми трябва да е около 6 см а етажа ми е около 70 кв! първо мислих да си сложа 3 см фибран и отгоре с армирана замазка, но вчера като отидох да магазина и ми казаха цена от 11лв за 1.5 кв.м. фибран 3 см а за мен това е малко мн защото като вклуча и др разходи и ще ми доиде над 1000 лв само за пода :sad: мислих да го направя само със замазка пясък, цемент и перлит ,но прочетох една статия във форума и ако е вярна значи ще ми падне около 8 тона тежест върху плочата :? моля кажете какво да правя :? ще съм ви мн благодарен
The_FAN - специалист
Сух под !
Ама и той е скъпичък...но е по-лек.
pesho - специалист
:-D Аз знам,кой знае как да се направи най-добрия и най-евтин под в твоя случай- housedoctorа.Той е бил дърводелец в Англия и ще ти разкрие тънкостите.Принципно-бичмета 4х4 см. през 40 см.,нивелират се с лазер,като се подлагат специални подложки.Отгоре перпендикулярно подовите дървени плоскости,които се лепят с Ц200 и коват,като им се разминават фугите.Доктора да каже дали има на Бължарския пазар "packers"-и и "floor panels" или с какво да се заменят-аз просто не съм се интересувал и заглеждал по магазините,щот не ми е тва работата...Казах !! :kg:
Последна промяна от pesho на вт юли 07, 2009 5:41 pm, променено общо 1 път.
subzero - специалист
и аз си мислих за сух под но ако трябва да го правя както си е по стандартите на кнауф с два реда гипсофазер значи ще ми трябва около 140-150 кв.м. гипсофазер и цената отива пак толкова :sad:
Последна промяна от subzero на вт юли 07, 2009 9:37 pm, променено общо 1 път.
laki1968 - специалист
ако плочата ти е както трябва-с нужното желязо и дебелина поне 8см...... прави си замазката и нямай притиснения за тежеста.....тя ще разпределена равномерно на всичката квадратура........
The_FAN - специалист
subzero написа:
и аз си мислих за сух под но ако трябва да го правя както си е по стандартите на кнауф с два реда гипсофазер значи ще ми трябва около 140-150 кв.м. гипсокартон и цената отива пак толкова :sad:
Гипсфазер....
Така е.
Можеш да ползваш керамзит (ситна фракция) вместо посипката на KNAUF...ще свалиш цената, но ще вдигнеш леко тежестта на пода...
Аз нещата ги окончавам така:
1. По-евтино, но с риск от ремонтиране в по-близък период (дюшеме)
2. По-скъпо, но по-трайно (замазка с фибран или сух под)

Може и хибрид - хубав скъп дървен материал - яко дюшеме :-D
housedoktor - майстор
Пешо,бях позабравил вече тази технология :lol: .Тук такова животно нема :)
The_FAN - специалист
housedoktor написа:
Пешо,бях позабравил вече тази технология :lol: .Тук такова животно нема :)

ми внос няма ли ?
Колеги, познати от UK ?
pesho - специалист
Както казах-тва си е дълбока пазарна ниша..Към края на месеца ще ходя в UK-то и ша донеса малко мостри.
solo5 - майстор
subzero написа:
цена от 11лв за 1.5 кв.м. фибран 3 см а за мен това е малко мн
за 1кв.м. замазка с височина около 1см отива приблизително 20кг от полуготовата замазка на BAUMIT
Изображение
за 70кв.м и 6см височина ще ти трябват:
70*6*20=8400кг замазка или 210 торби :?
една такава торба замазка е около 5.80лв в Баумакс
210*5.80 лв=1218 лв само за замазката

ако използваш фибран, армираща мрежа и замазка отгоре ще намалиш наполовина тежеста върху плочата, която никак няма да е малка при 6см замазка

по евтино ще ти дойде ако сам си разбъркаш сместа, но пък удобството на готовата замазка е без конкуренция.
  • 1
  • 2

Тема "въпрос отностно направа на под" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: