Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
princebg - напреднал
Здравейте всички!Искам да си направя IR прожектори като тези на снимката но нещо не ми се получава :? IR диодите ми са 3мм но магазинерката не можа да ми каже освен че са 3волта нищо друго.Взел съм 60 бр за два прожектора.Пробвах с различен волтаж и съпротивления но не искат да запалят.Сложих и на тв дистанционно и пак не свети(гледано разбира се през камера на телефон).Никъде не намерих точно обяснение за направата.Гледайки този кит от снимката не ми изглежда толкова сложно(по думите на някои това било невъзможно да се направи в домашни условия)Ако някой може да ме светне с конкретна идея ще е супер
ИзображениеИзображение
sstefanov - майстор
Виж темата "Осветление със светодиоди".
lenko71 - специалист
princebg написа:
Сложих и на тв дистанционно и пак не свети
А когато диода си е на дистанционното вижда ли се с камерата?
Драсни на един лист да видим как си ги свързал.
princebg - напреднал
lenko71 написа:
princebg написа:
Сложих и на тв дистанционно и пак не свети
А когато диода си е на дистанционното вижда ли се с камерата?
Драсни на един лист да видим как си ги свързал.
Ей така се вижда оригиналният диод на дист.
ИзображениеНовите не се виждат като сложа от тях.
Иначе ги пробвах като на снимката в първия ми пост с резистор 15ohm и 1.2 ohm и без резистори и на запалка но не става нищо.Оригиналния от дист.на запалка се вижда
lenko71 - специалист
Не знам към какво напрежение ги свързваш но на един диод му трябват 2-3V. Ако имаш уред измери напрежението върху един диод.
sstefanov - майстор
Да не им обръщаш поляритета?
Ако сложиш обикновен светодиод на мястото на някой инфрачервен свети ли?
Като ги мериш с мултицета като диоди какво ти показват?
Да не би да си ги купувал от Комет?
Аз имах проблем с едни от там.
Последна промяна от sstefanov на вт юли 07, 2009 1:21 pm, променено общо 1 път.
princebg - напреднал
Меря го де 3 волта е на диод ,те затова са 4бр та да се вържат на 12в.
Не ги обръщам но не се сетих да пробвам с прости светодиоди.Аз съм от Хасково и ги взех от млад техник ма чак 60 развалени
stefan_gb - специалист
Е щом е 3 волта ,значи са свързани правилно и работят , но мисля че не всяка камера може да ги засича .....
princebg - напреднал
stefan_gb написа:
Е щом е 3 волта ,значи са свързани правилно и работят , но мисля че не всяка камера може да ги засича .....
Ами с 4 телефона пробвах с юсб на компа свалях охранителни дето са по лесни,то те ако не могат да видят светлината... прожектора става безсмислен.Утре ще взема светодиоди ище пробвам с тях
stefan_gb - специалист
Я измери тока на цялата група , аз на магазинерки не вярвам освен ако не са с дълго бедро и къса поличка :lol: сигорен ли си че са за това напрежение?

Тема "Направа на IR прожектори" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: